Milletvekili Olabilmek İçin İşlemeniz Gereken 9 Suç

Milletvekili olmayı mı düşünüyorsunuz? Paranız da var ama siciliniz nasıl? İşte bir milletvekili olmak için işlemeniz gereken 9 çok mühim suç!

  1. SİT alanlarını ne yapıp edip imara açtırmak

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürü Osman İyimaya'yı örnek alıyorsanız bu suçu işlemeniz gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın deniz manzaralı, 800 bin TL değerindeki villasının inşa edilmesi düşünülen bölgenin 3. derece SİT alanından çıkartılması ve imara açılması için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürü Osman İyimaya ve Urla Kaymakamı devreye girdiği iddia edilmişti.

Reklam
Reklam
  1. İş kazaları ve doğa katliamı

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise milletvekili olmak için bu yolu izlemiş.

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrası her seferinde işçilere eylemlerini sonlandırma yönünde telkinde bulunmuştu. Atçı, 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü Yırca’da da, köylülerin dayak yediği gün gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

  1. Rüşvet ve yolsuzuk... ama öyle böyle değil!

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal hatırı sayılır miktarda rüşvet skandalına dahil olmayı tercih edenlerden.

Hükümetin kara para işlerini takip eden Halk Bankası’nın 200 milyonluk raporu Naci Ağbal ve Adnan Ertürk tarafından sıfırlandı. İddialara göre, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun yurt dışında okuyan kızının sınavsız İTÜ’ye geçişi sağlandı. 2012 yılında memurlarla yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde 220 bin dolarlık saat taktığı için eleştirilen Naci Ağbal’a saati THY Başkanı Hamdi Topçu’nun hediye ettiği iddia edilmişti.

Reklam
Reklam
  1. İnsanların ölümüne neden olan bir sorumsuzluktan dolayı 'şüpheli' sıfatına sahip olmak

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı hatırlamıyorsanız birazdan hatırlayacaksınız.

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren ihalesine açılan iptal davası sebebiyle duran çalışmaların devam etmesi için, ilgili firmanın yetkililerine TCDD Vakfı'na 1 milyon TL bağış yaptırdığı iddia edilmişti.

  1. Parayı alan düdükle kaçar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakan İlyas Aydoğan'ın başı ise 1 milyon Mark'tan dolayı belaya girmişti.

İstanbul’da oturan Necati Yıldırım, Ankara Başsavcılığı’na başvurarak Yimpaş yöneticileri Dursun Uyar, Şükrü İbiş, Abdullah Örnek, İsmail Efe, Ömer Günaydın, Hakan İlyas Aydoğan ve Mehmet Kaplan’ın kendisinden holding hissesi karşılığında 1 milyon Mark aldıkları ancak hisseyi vermedikleri ve parasını da geri ödemedikleri iddiasıyla dava açtmıştı.

Reklam
Reklam
  1. Sudan ucuz özelleştirme

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Melih Gökçek'in Başkentgaz'ın özelleştirmesinde usulsüzlük iddialarıyla milletvekili aday adayı olmaya hak kazandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) portföyüne alınan ve enerji alanında faaliyet yürüten KİT’lerin satış sürecini organize ediyordu. Satış sürecinde birçok usulsüzlüğün iddia edildiği şirket ise Başkentgaz olmuştu. Kırşan, Melih Gökçek’in batırdığı Başkentgaz’ın satış sürecinde, ÖİB kontenjanından şirkette vekaleten genel müdürlük de yaptı. Sayıştay raporlarında Başkentgaz ile ilgili birçok usulsüzlük saptanmıştı. Son olarak 17-25 Aralık soruşturmalarının internete sızan tapelerinde işadamlarının, Başkentgaz’ın özelleştirme ihalesine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri birbirleriyle paylaştıkları ortaya çıkmıştı.

  1. Kamunun parası ile özel düğün düzenlemek

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, üniversite harçlarını hayırlı bir iş için kullandığı iddia edilmişti.

Reklam
Reklam

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın, oğlu Emre için 2014 Ağustos’unda Ankara’da beş yıldızlı bir otelde düğün yaptığı ve harcanan 107 bin liranın, THK Üniversitesi’nden Yıldırım’ın oğlunun ortağı olduğu ASAY Savunma Şirketi’ne aktarılan para ile karşılandığı MASAK raporuyla ortaya çıkmıştı.

  1. İngilizcen nasıl?

Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Mehmet Çakırtaş, İngilizce bilme zorunluluğu olan RTÜK'teki görevine, İngilizce bilmemesine rağmen AKP'li üyelerin oylarıyla seçilmişti.

  1. Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımak

Dışişleri Bakanlığı diplomatı Konsolos Vahit Özdemir'in torpil iddiaları ve 2001’de tanıştığı Tayyip Erdoğan’a yaptığı “yardımları” Fatih Altaylı köşesine taşımıştı. Özdemir, o sırada siyasi yasaklı olan Erdoğan’ın ABD Büyükelçisi ile görüşmesini sağlamıştı. Daha sonra Erdoğan, Özdemir’den Danıştay’daki davasında yardımcı olmasını istemişti. Özdemir de konuyu Danıştay üyesi arkadaşı Hüseyin Karakullukçu’yla görüşerek yardımını istemişti. Yine Erdoğan’ın, Fazilet Partisi’nin kapatılıp kapatılmayacağını öğrenmek için kapısını çaldığı Özdemir, lise öğretmeni olan dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin’den bilgi alıp Erdoğan’a iletmişti.

Reklam
Reklam