Milletvekili Özdağ'dan Özürlüler Haftası Mesajı

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Özdağ, mesajında, dünya...

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdağ, mesajında, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin çeşitli şekilde engelli durumuna düştüğünü ve bunların başında, nüfusun yaşlanması, kronik hastalıklardaki artış, trafik ve iş kazalarının geldiğini söyledi.

Engelliliğin sadece engelli bireyleri değil bütün toplumu ve hatta insanlığı ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydeden Özdağ, "Toplumumuzun önemli bir çoğunluğunu oluşturan engelli kardeşlerimizin toplum içinde daha rahat yaşayabilmeleri, herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapması durumunda mümkün olacaktır dedi.

Reklam
Reklam

Engellilerle ilgili kamudaki istihdam oranının iktidarları döneminde yüzde 4’e çıkartıldığını söyleyen Özdağ, “İstihdam oranının yüzde 4’e çıkması engelli vatandaşlarımızın daha fazla istihdam edilmesini sağlamıştır. Bu istihdamlarla beraber engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmaları, sadece tüketici olmaktan çıkıp üretime de katkıda bulunmaları sağlanmıştır” ifadesinde bulundu.

Milletvekili Özdağ, Hükümet olarak daima engelli vatandaşlarının yanında olduklarını, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını, istihdama katarak refah düzeylerini arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek, açıklamasına şöyle devam etti: “Engelli olmayan tüm sağlıklı bireylerin, engelli vatandaşlarımızla kaynaşmalarını diliyor ve herkesin potansiyel bir engelli olduğu bilinciyle sosyal duyarlılık içerisinde engellilerin yaşam kalitelerini arttırmaya davet ediyorum. Engelli vatandaşlarımızı hayata tutunmaya, spor yapmaya, okumaya, okullu olmaya davet ediyor, engelleri aşabileceklerini bütün sağlıklı insanlara göstermelerini istiyorum. Bu duygu ve düşünceler ışığında engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: