Milletvekili Özkoç 2 Yılını Değerlendirdi

CHP’nin 34 yıl aradan sonra Sakarya’dan çıkardığı ilk milletvekili olma özelliğini taşıyan Engin Özkoç TBMM’de...

CHP’nin 34 yıl aradan sonra Sakarya’dan çıkardığı ilk milletvekili olma özelliğini taşıyan Engin Özkoç TBMM’de geçen 2 yılını ve yaptığı faaliyetleri anlatan bir basın toplantısı düzenledi. Özkoç 2 yıl sonra milletvekilliğinin biteceğini ve her zaman olduğu gibi yeniden Sakaryalıların içinde olacağını belirterek, 2 yıl boyunca hem yerel olarak hem de genel olarak birçok faaliyette bulunduğunu anlattı.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Elegante Restaurant’ta basın mensuplarına TBMM’de geçen 2 yılını anlattı. 2 yıl boyunca hem yerel hem de genel siyasette birçok çalışma yaptığını kaydeden vekil olarak seçildikten 10 gün sonra Sakarya merkezde Milletvekili irtibat bürosu açtığını ve kendisine ulaşamayan Sakaryalıların sorunlarını bu bürodan çözme gayreti içinde olduklarını anlattı. Kendisinin yerel siyasette pek fazla yer alamadığı yönünde eleştiriler aldığını kaydeden Özkoç, “Ben siyaseti insanımız için yapıyorum. Siyaseti hiçbir zaman kişiselleştirmedim. Sorun varsa çözümü konusunda elbirliği ile çalışılması taraftarıyım. Bu şehir bizim şehrimiz. Sakarya’mız için 2 büyük dosya hazırladım. Biri eğitim diğeri de sağlık konusunda 3’üncü dosyamız olan tarım ise tamamlanmak üzere. Eğitimde ve sağlıktaki sorunları anlatan dosyalarımızda iktidarın bu kadar güçlü olduğu Sakarya’nın ne durumda olduğunu gördük. Eğitim içler acısı sağlık ise giderek düzelmesi gerekirken sürekli kan kaybediyor. Bunları yetkili birimlerden aldığımız cevaplar doğrultusunda söylüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya ili genelinde kamu hastanelerinde 1348 yatak, özel hastanelerde 237 yatak olmak üzere toplam 1585 faal yatak bulunduğunu kaydeden Özkoç, “Sakarya ili merkezimizde kamu hastanelerimizde 1029 yatak, özel hastanelerimizde 237 yatak olmak üzere 1266 faal yatağımız mevcuttur. Doktor ve diğer sağlık çalışanları bakımından önceki yılla bir karşılaştırma yapmak mümkündür. İl Sağlık Müdürlüğü verilerinde 2012 yılında Kamu Hastanelerinde toplam 377 uzman doktor görülürken, Genel Sekreterliğin 2013 yılı verilerinde 286 uzman doktor görülmektedir. Böylece 2012 yılından 2013 yılına geçilirken 91 uzman doktorun kamu hastanelerinden ayrılmış olduğu anlaşılmaktadır. Aynı durum pratisyen doktor ve hemşire sayıları için de geçerlidir. Kamu hastanelerinde 2012 yılında 101 olan pratisyen hekim sayısı 2013 yılında 50’ye düşmüştür. Hemşire sayısı 854’ten 827’ye düşmüştür” dedi.

Sakarya’nın sanayi şehri olduğunu hatırlatan Özkoç, “Sakarya’da yoğun bakım üniteleri yetersiz kalıyor. Ayda ortalama 106 hasta il dışına sevk edilmektedir. 2013 yılının ilk beş ayında toplam 532 hastanın il dışına sevki yapılmıştır. Sakarya bir sanayi şehri olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz hafta havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. 8 kişinin çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu. diğer fabrikalarda da bunlar oluyor. bu yüzden Sakarya’mızda bir yanık tedavi merkezi muhakkak olmalıdır. Bunların hiçbiri bugüne kadar yapılamamış elimizdeki mevcutlar da kaybedilmiştir. İlerleme olması gerekirken sürekli gerileme yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Engin Özkoç’un basın toplantısına yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yanısıra CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve partililer de büyük ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: