Milletvekili Poyraz'dan Necip Fazıl Mesajı

KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının...

KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Poyraz, mesajında, "Eserleri, fikirleri, şiiri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Necip Fazıl Kısakürek, bu toprakların yetiştirdiği, medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir mütefekkir ve en mühim şahsiyetlerdendir. Muhalif, sorgulayan ve zor zamanlarda kimsenin bir adım öne çıkamadığı dönemlerde, sağına soluna bakmadan "ben varım" diyebilen üstat, hayatında belirlenen değil, hep belirleyen olmuştur. Hocalık yaptığı yüksek okullarda hep gençliği tanımaya ve onların kültür birikimlerini geliştirmeye çalışmıştır. Bugün Osmanlı hakkında resmi ideolojinin tezleri dışında doğru değerlendirmeler yapılabiliyorsa, bundan Necip Fazıl'ın "İnanmıyorum bana öğretilen tarihe!" mısrası ile ifade ettiği çarpıcı çığlığın da çok büyük tesiri vardır. Hz. Ali'nin şu meşhur sözü, Necip Fazıl'ın hakikati ifadede en sağlam ölçüsü olmuştur: 'Hakikatin hatırı dostumun hatırından önemlidir'. Türk edebiyat tarihinin son yüz yılı dikkate alındığında, fikirlerini şiirleriyle dile getiren, kelime ve kafiyeye hâkimiyeti en üst seviyede ve en büyük hece şairlerimizden biri olan Necip Fazıl Kısakürek, yalnız bizim için değil, hem İslâm dünyası, hem de insanlık için çok önemli bir aydındır" dedi.

Reklam
Reklam

Poyraz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O, toplumda ve yöneticilerde batıya karşı olan ezikliğe karşı fikir, sanat, siyaset, ahlak ve en önemlisi de devlet ve medeniyet tasavvuru ortaya koymuştur. Günümüzde Anadolu'da aydın, bürokrat, politikacı, sanat ve edebiyat sevdalısı, hatta iş adamlarıyla zengin ve muktedir bir kadro varsa, bunda Necip Fazıl Kısakürek üstadın büyük payı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, edebiyat ve fikir dünyamızın büyük şairi, büyük mütefekkiri üstad Necip Fazıl Kısakürek'i ebediyete intikalinin 29. yılında büyük bir özlem ve rahmetle anıyorum".

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: