Milletvekili Safi, İzmir'de yoğun ilgi gördü

İzmir’de düzenlenen 3. Karadeniz Tanıtım Günleri'nin misafiri olarak gelen KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve İstanbul...

İzmir’de düzenlenen 3. Karadeniz Tanıtım Günleri'nin misafiri olarak gelen KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsmail Safi, yoğun ilgi gördü. İzmir Valiliği ve KADEKON’un evsahipliğinde yapılan açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsmail Safi ile Karadeniz Kruvaziyer Turizmi konferanslarına katılacak Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Ukrayna üst düzey yetkilileri, İzmir’de yaşayan Karadenizli işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 nolu holde yapılan Karadeniz Tanıtım Günleri'nin açılışında konuşan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu (KEİPA) Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsmail Safi, İzmir’le Rize’nin birbirine çok benzediğini söyleyerek ilginç bir benzetme yaptı. Safi, "İzmir’in plakası 35, Rize’nin plakası ise tam tersi 53. İzmir’in içinden de bir harfi eksik olsa da joker kullanarak Rize yazılabiliyor. Böyle bir günde İzmir’de olmaktan ve hemşehrilerimle birarada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah İzmir’in başardığı gibi İzmirli dostlarımızın katkı ve destekleri ile Karadeniz illerine de kruvaziyer turizmini kazandırmak için geldik. Umarım yapılacak çalışma ve işbirliği ile bunu başaracağız.” dedi.
Bütün katılımcıların açılış kurdelesini kesmesinin ardından Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu (KEİPA) Başkanı olan İstanbul Milletvekili İsmail Safi, İzmir’de Karadenizli hemşehrileri ile hasret giderdi. Açılıştan sonra kurulan stantları gezen İsmail Safi'ye, hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: