Milletvekili Şahin, Rektör Dilek'i Ziyaret Etti

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'ya Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasının

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'ya Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasının gerektiğini söyledi.

Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i ziyaret etti.

Milletvekili Şahin, Rektör Dilek'ten üniversite bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulması talebinde bulundu. Prof. Dr. Dilek ise konuyu 15 gün sonra toplanacak üniversite senatosuna götüreceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Şahin, Bursa'da 412 spor kulübü bulunduğunu, olimpiyatlara çok sayıda sporcu gönderildiğini, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Eğitim Vadisi'nde bir spor lisesi olduğunu ve gelecek yıl İnegöl'de de bir okul daha açılacağını kaydederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız bu yıl 10 ile Olimpik Merkez yapacak. Bu illerden biri de Bursa olacak" dedi.

Bursa'nın İstanbul ve Ankara'nın ardından en fazla spor tesisine sahip il olduğuna işaret eden Şahin, "Belediyeler son yıllarda spor yatırımlarına çok önem vermeye başladı. Sukaypark gibi uluslararası tesislerin yanı sıra onlarca olimpik ve yarı olimpik ölçülerde yapılan yüzme havuzları, spor salonları ve semt sahaları ile spora büyük yatırımlar yapılıyor. 2023 hedeflerimizden biri de Görükle'de Olimpiyat Köyü kurulmasıdır" diye konuştu.

Şahin, gelişmiş ülkelerde beden eğitimi ve sporun genel eğitimin bir parçası olarak algılandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Ülkemiz 2012 Olimpiyatlarına tarihinin en fazla sporcusuyla katıldı. Ancak arzu edilen seviyede başarı elde edilemedi. Bunun sebebi sporcularımızı bilimsel yöntemlerle yetiştiremememizdir. Bu yüzden sporu bilim olarak kabul etmeli ve üniversiteleri bu işe dahil etmeliyiz. İşte bu gerçeklerden hareket ederek UÜ bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmalıdır. Sizden ricamız bu konuda gerekli adımları atmanız ve Bursa'ya bu fakülteyi kazandırmak için gayret göstermenizdir. Bizlerde siyasetçiler olarak size destek olacağız."

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise 1975 yılında kurulan UÜ'nün bünyesinde 9'u faal 10 fakülte, 1 konservatuvar ve 16 yüksek okul bulunduğunu bildirdi.

Üniversitelerinin teknik ve mali alt yapısının Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi açmaya yetecek kapasitede olduğunu anlatan Dilek, "Sizden de siyasi destek gelirse fakülteyi gelecek akademik yıla bile yetiştirebiliriz. Konuyu senatomuza götüreceğim ve olumlu sonuç çıkması için gayret göstereceğim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de bu sürede bize Bursa'nın spor alt yapısıyla ilgili gerekli bilgileri içeren rapor hazırlarsa bu konuda mesafe alabiliriz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: