Milletvekili Sait, İzmir'e sağlık ve ulaştırmada müjdeli haberlerle döndü

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, "Güzelbahçe ve Sarnıç'ta sağlık ocaklarının 24 saat çalışması gerekiyor."...

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, "Güzelbahçe ve Sarnıç'ta sağlık ocaklarının 24 saat çalışması gerekiyor." dedi. Sait, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Kutlu ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’u makamlarında ziyaret etti.
İzmir'le ilgilli çalışmalar hakkında bilgi alan ve vatandaşların istekleri ileten Milletvekili Sait, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ziyaretinde, İzmir-Ankara hızlı tren hattının durumu ve yapım aşaması görüşüldü. Müsteşar Yardımcısı Kutlu’nun görev alanıyla ilgili brifing alan Sait, "Ulaştırma Bakanımız, mükemmel bir orkestra şefi gibi ekibini çok iyi yönetiyor. Havacılık alanında dünyanın en önde ülkelerinden birisi olmamızı sağlayan başta Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere size ve tüm bakanlık mensuplarına teşekkür ediyorum.” eklinde konuştu. Hızlı tren çalışmalarının hem Ankara hem de İzmir'den çift taraflı başlayacağını belirten Sait, hizmete girince uçak seferlerini azaltacağını iddia etti.
Milletvekili Rifat Sait, daha sonra Müsteşar Tosun’u ziyaret etti. Gündemdeki kamu hastane birlikleri süreci hakkında bilgi alan Sait, kendisine iletilen İzmir’in sağlıkla ilgili problemleri ve çözüm önerilerini iletti. İzmir'e kamu hastane birlikleri kapsamında muhtemelen üç genel sekreterlik verileceğini kaydederek, bütün hastane yöneticilerinin ve başhekimliklerin bunlara bağlanacağını söyledi. Genel sekreter ve altındaki kadroların sözleşmeli olacağını ve iki yıl görev alacağını belirten Sait, iki yıl sonunda başarılı görülen birliklerin çalışanlarıyla tekrar sözleşme yenileneceği açıkladı. Müsteşar Nihat Tosun ise yapılması planlanan bin 200 yataklı Yenişehir Şehir Hastanesi ve bin 640 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz