Milletvekili Sait’e Romanya’dan Ödül

AK Parti İzmir Milletvekili, Dışişleri Komisyonu üyesi ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait,...

AK Parti İzmir Milletvekili, Dışişleri Komisyonu üyesi ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait, Romanya’da 13 yıldır Türkçe yayınlanan Hayat gazetesinin ödülüne layık görüldü.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen gala gecesinde, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’e ödülü Hayat gazetesinin imtiyaz sahibi Erkan Eruysal tarafından verildi. Balkanlar’da yaptığı etkin çalışmalar ve Rumeli’deki soydaşlara yönelik yararlılıklar nedeniyle ödüle layık görülen Sait, geceye katılan Romanya Ekonomi Bakanı Maria Grapini tarafından tebrik edildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Sait, “Balkanlar’da pek çok ülkede soydaşlarımızın yaşadığı problemler var. Ancak Romanya’da Türk asıllı soydaşlarımızın ve Kırım Tatarları’nın sorunsuz ve mutlu yaşadıklarını gördüm. Romanya devletinin soydaşlarımıza gösterdiği bu demokrat ve hümanist davranışını takdirle karşılıyorum. Romanya devletine teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere bu ödülü layık gördükleri için Hayat gazetesine de müteşekkirim. Başarılar diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada Romanya’da uluslararası bir fuar açılışına da katılan Milletvekili Sait, Romanya Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Bükreş Ticaret Odası yetkilileri ile görüşerek İzmir’in EXPO adaylığı konusunda destek istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: