Milletvekili Şengül: İnciratı'nın 22 Yıllık Imar Sorunu Çözüldü

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı'nın imar probleminin hükümetleri tarafından çözüldüğünü...

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı'nın imar probleminin hükümetleri tarafından çözüldüğünü söyledi. İnciraltı'nın EXPO sürecinde hayati önem taşıdığını belirten Şengül, “İnciraltı planının onaylanmasıyla hem EXPO 2020 için büyük bir avantaj yakalandı hem sağlık turizminin önü açıldı hem de 2 bin 500 hak sahibinin yıllardır uğradığı mağduriyet giderildi.” dedi.

AK Parti hükümetinin, İzmir’in yıllardır kanayan yaralarını birer birer kapattığını ifade eden Milletvekili Şengül, “Yıllardır bekleyen çevre yolu gibi büyük projeler, hükümetimiz döneminde birer birer çözülüyor. İnciraltı’ndaki sorunu çözmek için önce haziran ayında EXPO tasarısını Meclis'ten geçirdik. Şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planları onaylandı, kısa sürede askıya çıkacak. Böylece bölge EXPO için hazır hale gelirken 2 bin 500 hak sahibi de rahat bir nefes alacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şengül, onaylanan plan hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İnciraltı’nda EXPO alanının dışında kalanlar kısımlar, sağlık turizmi ve nitelikli konut olarak planlandı. Bu alanlara 0,80 emsal verildi. Bu sayede İzmir, turistik yatak kapasitesini 7 bin 500 adet daha arttırabilecek. Yapılaşma da dört katı geçemeyecek. Konuyla ilgili ruhsatlar ise mahalli idareler tarafından verilecek.”

Aydın Şengül ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın İzmir’e ayrı bir önem verdiğini ve meseleleriyle yakından ilgilendiğini belirterek, “Sayın Bakanımız, özellikle EXPO ile yakından ilgileniyor. İzmir’i yakından takip ediyor. Kendilerine İzmirliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: