Milletvekili Tunç'tan 4. Yargı Paketi Değerlendirmesi

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonu'na...

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonu'na sevk edilen 4. yargı pakati ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, 4. Yargı Paketi’nde yer alan değişikliklerden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından Türkiye hakkında verilen ihlal kararlarının azalacağını söyledi.

Paketin Bakanlar Kurulu imzası ile Meclis'e sevk edildiğini belirten Tunç, şöyle konuştu: "Önümüzdeki günlerde Adalet Komisyonu’nda görüşmeler başlayacak. 4. Yargı Paketi ile hedeflenen, genel itibari ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki Türkiye hakkında verilmiş ihlal kararlarını en aza indirmektir. Bundan bir ay önce uzun yargılamalı ihlaller ile ilgili yasal düzenleme yapmıştık. İnsan Hakları Mahkemesinde bu konuya benzer 3 bin dosya var. Bununla ilgili dosyaları Türkiye’de kurulacak tazminat kurulu ile çözümlenmesi için bir yasal düzenleme yapılmıştı. Türkiye’de verilen ihlal kararlarının sayısı oldukça yüksektir. Bununla ilgili Adalet Bakanlığı bir çalışma yaptı. İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki kararları aşağıya çekecektir. Özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yargılama süresi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Kamulaştırmadan doğan mülkiyet hakkı ile alakalı yapılacak çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde Mecliste görüşmeler başlayacak. Bu konuda da yasal düzenleme gerçekleşmiş olacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz