Milletvekili Ünal’dan Ziyaretler

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, sivil toplum kuruluşları ve kurumları ziyaret etmeye devam...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, sivil toplum kuruluşları ve kurumları ziyaret etmeye devam ediyor.

Milletvekili Ünal, Devlet Su İşleri(DSİ) Ordu Müdürlüğü’nü ziyaret ederken, Şube Müdürü Coşkun Alp’tan 2012 yılında yapılan çalışmalar ve 2013 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Ünal, burada yaptığı konuşmada “Yağmurlu bir günde DSI Şube Müdürlüğü’nü ziyarete geldik. Ordu’nun dereleri meşhurdur. Islahı da sorundur. Bunların ıslahı da DSİ’nin görevidir. 2011-2012 yılında yapılan hizmetler 2013 yılında yapılacak olan hizmetler içinde görüş alışverişine geldik. Her zaman bu kurumumuzun yanında olduk, bundan sonrada ihtiyaç duyulduğu noktada desteğimizi vereceğiz. Kendisinden yapılan ve yapılacak hizmetleri dinlemek istiyoruz. İlçelerimiz de dahil bu dereler ile ilgili ıslahlar ile ilgili çok önem arz ediyor. Taşkınlarda en önemli sıkıntımız dere yataklarına yapılmış evlerdir. Sele kapılması ya da yıkımla karşılaşması bazen can kaybına d a sebebiyet veriyor. En son Samsun’da böyle bir olay yaşandı. Dere ıslahı deyince sadece derenin akarını kontrol etmek ile kalmayıp o arazi bölgesine yakın evlerinde dikkat etmesi gerekiyor. Böyle bir afet ile hiçbir vatandaşımız karşılaşmasın” dedi.

Reklam
Reklam

“2013 YILINDA 10 PROJEMİZ VAR”

DSİ Ordu Şube Müdürü Coşkun Alp ise, “DSİ’nin görevi sulanabilir araziyi sulamak, su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmektir. Bizim sulanabilir arazimiz olmadığı için böyle bir projemiz yok. Taşkın korumalarımız yoğunlukta. Ünye içme suyunu tamamladık. Arıtma hattı devreye girdi. Sonuçta bunun devri yapılacak. Ordu içme suyunun çalışmaları devam ediyor. 5 kilometre irsaliye hattı yapıldı. 4 bin tonluk depo bitti. 15 bin tonluk depoda ocak ayı gibi tamamlanacak. Arıtmanın zemininde bir problem olduğu için şuanda arıtmaya başlayamadık. Taşkın olayları bizim için önemlidir. Biz Ordu’nun bütün derelerini gezdik. Nerede bir taşkın yaratacak, menfez, ya da debiye uygun olmayan bir yapı, oralarda bir dolgu hafriyat artığı gibi bir takım sıkıntılar varsa bunu belirledik. Bölgeye verdik. Köprü yapılması gerekiyorsa köprü teklifini götürdük. Daha rantabl çalışacağız. 2012 yılı içerisinde beş tane taşkın projesi bitirdik. Önümüzdeki yıl 10 adet ihale yapmayı planlıyoruz. 9 Ocak tarihinde Civil Irmağı sahil bölümünde 4,5 kilometre çift taraflı 9 kilometre duvar inşaatı yapılacak. Şuanda ilanda ihalesi yapılacak. Bu güne kadar büyük sıkıntı yaşamadık. Yaşamamak için önceden önem almak gerekiyor. Bizde bu önemlerimizi alıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

EĞİTİM -BİR-SEN ORDU ŞUBESİ ZİYARETİ

Milletvekili Ünal, DSİ ziyaretinin ardından Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubesi’ni ziyaret etti. Milletvekili Ünal’ı ziyaretinden Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk karşıladı. Milletvekili Ünal, Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubesi’ne yaptığı ziyarette, “Geçmişte öğrenciler baraka gibi yerlerde eğitim görüyorlardı. Bizim dönemimizde Ordu’ya 2 bin 47 derslik kazandırıldı” açıklamasında bulundu. Ünal şöyle konuştu: “Bizler AK Parti iktidarı olarak her zaman sivil toplum örgütleri ile her zaman bir araya gelmeyi bilen bir iktidarız. Dönemimiz boyunca da her alanda kendileri ile yasalar koşulduğu zaman istişare içinde olma gayretinde olduk. Özgürlük ve demokrasinin gelişimi son on yılda AK Parti döneminde çok önemli mesafeler almıştır. Biz özellikle sivil toplum örgütlerinin bu konuda da önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Varlıklarının vazgeçilmez bir unsur olarak, demokrasinin daha güçlenmesi adına sivil toplum örgütlerimizin varlığının ve iradesinin güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Onun için biz her fırsatta birlik ve beraberliğimizi her platformda göstermeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız ile zaman zaman görüşüyoruz. Bu eğitim camiasında ki bir sendikamız olması nedeniyle özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Eğitim bizim en önemli gördüğümüz kuruluşlarımızın başında geliyor. Bizler gelecek nesillerimizi öğretmenlerimizin eliyle şekillendireceğiz. Öğretmenlerimize fiziki imkanlar sağlamak, geçmişte adeta barakalarda eğitim alan öğrencilerimize dünyaya açmak ve hazırlamanın zorluğunu taktir edersiniz. Şimdi çok şükür bu on yıllık dönemimiz de 2 bin 47 dersliği Ordu ilimize kazandırdık. Bu bizim için büyük bir referanstır. 857 akıllı tahtamızı yerleştirdik ama hepsine kazandırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin daha modern bir şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak hedefindeyiz.”

Reklam
Reklam

“BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ TÜM KAMUSAL ALANDA YER ALMALIDIR”

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk ise, “Eğitim-Bir-Sen olarak Ordu’da 3 bin’in üzerinde üye sayısı ile Ordu’nun en büyük sivil toplum örgütüyüz. Biz Mesudiye’den Akkuş’a kadar okul geziyoruz. Günde 6 öğretmenler odası ziyaret ediyoruz. Burada öğretmenlerimizin sıkıntısını yerinde dinliyoruz. Bu derdi sıkıntıyı siyaset ile çözüyoruz. Bugün öğretmenlerin alanlardaki sıkıntılarını bire bir ileteceğimiz içinde bu ziyaretini fırsat biliyoruz. 12 Eylül referandumunda Eğitim-Bir-Sen güçlü bir şekilde ‘Evet’ demiştir. Milletin menfaatine yönelik memur-sen olarak biz her zaman olmuşuzdur. Kılık kıyafet özgürlüğünün, başörtüsü özgürlüğünün bütün kamusal alanında her yerde olmasını istiyoruz. İnsan istediği gibi giyinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ünal'a ziyaretlerinde Merkez İlçe Başkanı Uğur Çelenk, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: