Milletvekili Ünüvar: Şike Yasası ile ilgili neler yapılacağı bugün netleşecek

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şike yasası ile ilgili yapılacakların bugün netleşeceğini...

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şike yasası ile ilgili yapılacakların bugün netleşeceğini söyledi.
tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şike tartışmaları konusunda bugün öğleden sonra kesin sonucun belirleneceğini ifade eden Ünüvar, “Şike tartışmaları Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Toplumun vicdanını yaralayan bazı durumlar oluyor tabii ki maçlarda. 4 partinin ortak önergesi ile bir kanunlaşma süreci oldu. Cumhurbaşkanımız suç ile ceza arasındaki dengenin iyi sağlanamadığını ifade etti ve Meclis’te tekrar görüşülecek. Ancak tabii ki Cumhurbaşkan’nın kararı üzerine yorum yapma durumunda değiliz. Toplum tarafından kabullenilen bir yasanın yeniden oluşmasında yarar var. Bugün öğleden sonra neler olacağı belli olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İNTERNETE SANSÜR DEĞİL, TERCİH GETİRDİK

İnternete sansür değil, tercih getirdiklerini aktaran Ünüvar, “İnternet hayatımızı kolaylaştıran bir şey. Her şeyin orta kararını bulmamız gerekiyor. İnternetsiz yapamam dediğiniz an da problem başlıyor. İnternete bağımlı bir nesil ile karşı karşıyayız. Belli paketler olacak. BTK böyle bir çalışma yaptı. İsteyenler o paketi alıp izleyebilecek istediği şeyleri. İstemeyenler aile ve çocuk paketi alacak. Nitekim şu anda 75 bin kişi aile ve çocuk paketini tercih etti. Cazip bir paket ortaya koyduk.” dedi.

SURİYE İLE İLGİLENMEMİZ ÇOK DOĞAL BİR TAVIR

Türkiye'nin Türk milletinin verdiği rolü üstlendiğini belirten Adana Milletvekili Ünüvar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şu anda bunu uygulayan bir iktidar var. Dünya ekonomik kriz ile boğuşurken, Türkiye’de verilen kararlardan emin bir durum var. Suriye ile ilgileneceğiz tabii ki komşumuz bizim. Suriye halkı Türkiye’ye aşık… Şu anda Suriye’de yönetimi ile halk arasında ciddi fark var. Biz kendimizi etrafımızdan bağımsız gören bir ülke değiliz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz