Milletvekili Uzun Ve Kaymakam Güldibi, Bilim Ve Sanat Merkezi'ni Inceledi

AK Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Tevfik Uzun ve Tarsus Kaymakamı Orhan...

AK Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Tevfik Uzun ve Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, üstün zekalı öğrencilerin yararlanacağı Hediye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Murat Tarsuslu ve Milli Eğitim şube müdürleri, önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete girecek olan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hediye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi'nin ilçede önemli bir eksikliği gidereceğini bildirdi. AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesini öngören Bilim ve Sanat Merkezi'nin inşaatının birkaç ay içerisinde tamamen tamamlanarak, hizmete gireceğini, merkezin bodrum katı da dahil, tüm katlarının değerlendirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Üstün yetenekli çocukların yetenekli oldukları branşlarda geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için Mersin Özel İdare bütçesinden sağlanan parayla yapılmakta olan merkezin kapalı alanının 3 bin 160 metrekare olduğunu ifade eden Uzun, ''Bodrum katta revir, kütüphane, oyun ve gösteri salonu, sığınak ile spor alanı yer alacak. Zemin katta ise laboratuvarlar, resim odası bulunacak. 1. katta optik matematik ve bilgisayar laboratuvarları yer alacak. Merkezin son katı olan 2. katta ise elektrik-elektronik, masa üstü yayıncılık, rehberlik ve danışmanlık, bilim ile sanat çalışma odaları, bireysel müzik aletleri odaları bulunacak. Merkezin bahçe kısmında ise otopark ve çok amaçlı tören alanı yer alacak.'' dedi.

Milletvekili Uzun, Bilim ve Sanat Merkezi hakkında şu bilgileri verdi: "Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız eğitim kurumudur. Merkezin amaçları, Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaktır.’’

Reklam
Reklam

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise Bilim ve Sanat Merkezi'nin bodrum kat, zemin ve artı iki kattan oluşacağını anlattı. Güldibi, Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen üstün yetenekli öğrencilerin sahip oldukları yeteneklere göre Bilim ve Sanat Merkezi'ne yönlendirileceklerini söyledi. Şu ana kadar 120 üstün yetenekli çocuğun belirlendiğini ve bu öğrencilerin 3 dönem halinde, üstün yetenekli oldukları sanat, müzik, spor gibi dallarda geliştirileceklerini vurgulayan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, merkeze bu yıl öğrenci alınacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: