Milletvekili Varlı araştırma hastanesindeki sorunu Meclis'e taşıdı

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, yeni hizmete açılan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, yeni hizmete açılan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil servis bölümünün eksik, kusurlu ve hasta girişine elverişsiz kapı yapılmasıyla ilgili iddiayı Meclis gündemine taşıdı.

Varlı, hasta yakınlarının yoğun şikayetlerine sebep olan, basında da geniş boyutta dile getirilen Adana’daki iddiayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplamasını istediği yazılı soru önergesinde gündeme getirdi.

Varlı, önergesinde şu bilgilere yer verdi: “Merkez Seyhan İlçesi Yeni Baraj Mahallesindeki Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TOKİ tarafından yaptırılan merkez Yüreğir İlçesi Serinevler Mahallesindeki 606 yataklı yeni binasına 1 Ocak'tan itibaren taşındığı ancak acil servis bölümünün kapılarının dar olması yüzünden sedyelerin geçemediği fark edilince, hastane yönetimi acil servisi 5 kilometre uzaklıktaki eski binada bıraktığı ifade edilmiştir. Yapılan incelemelerde ünitenin acil servis standartlarını taşımadığı ve bunun üzerine yeni binadaki acil servis ünitesi için yeniden ihale açılarak, koridor ve kapıların istenilen ölçüde yapılması için inşaata başlandığı ve yeni acil servisin ancak 6 ay sonra tamamlanabileceği belirtilmiştir.”

Reklam
Reklam

SORUŞTURMA AÇILDI MI

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Bakan Akdağ’a şu soruları yönelterek açıklama istedi: Anılan hastanenin projesi kim tarafından yapılmış ve kimler tarafından onaylanmıştır? Anılan proje başka bir hastane projesinde kullanılmış mıdır? Kabul edilemez bu hatanın Bakanlığınız yetkilileri tarafından gözden kaçırılması konusunda herhangi bir soruşturma açtırdınız mı?. Açtırdıysanız hangi sonuçlara ulaştınız ve hangi cezaları verdiniz?. Anılan hastanenin inşaat kontrolü kimler tarafından yapılmış ve hak edişler kimler tarafından onaylanmış ve hakediş ödemeleri yapılmış mıdır? Anılan hastanenin inşaatını hangi şirket almış ve hangi şirketler alt taşeron olarak hizmet vermiştir?. Eski binadaki acil serviste cerrahın olmadığı, kan bankasının da yeni binaya taşındığı için bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Ayrıca görevli personelin, döner sermayemiz azalmasın diye hastayı 5 kilometre uzaktaki hastaneye göndermeye kalkarsa, ölüm yaşanabileceği iddiaları doğru mudur?. Hastaneye yeni doğan servisi yapılması unutulmuş mudur?. Ayrıca doktorların muayene odalarına lavabo konulmadığı ve hastanenin birçok yerinin yağmurlarda aktığı iddiaları doğru mudur?.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz