Milletvekili Yavilioğlu’ndan Basın Bayramı Kutlaması

AK Parti Milletvekili CengizYavilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Doğru ve tarafsız haber...

AK Parti Milletvekili CengizYavilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü, toplumların en temel demokratik haklarından birisidir" dedi.

Basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü kapsamında bir açıklamada bulunan Yavilioğlu, basının önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktası olduğunusöyledi.

Osmanlı tarihinde 24 Temmuz 1908 tarihinin siyasal bir devrim olduğunu dile getiren Yavilioğlu, "25 Temmuz 1908 sabahı gazeteler ilkkez gazetecilerin tercihlerine gore basıldı. 24 Temmuz Cumhuriyet döneminde sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildi" şeklindekonuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. CengizYavilioğlu, şunlarısöyledi:

“Doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü, toplumların en temelde mokratik haklarından birisidir. Bu temel görevi yerine getiren basın kuruluşları ise toplumun menfaatlerini gözeterek, aksaklıkları sorgulamakta, çözüm önerilerini toplum adına dile getirerek halk ile yönetenler arasında köprü vazifesini yerine getirmektedir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçengün artan basın kuruluşları, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır.Şüphesiz, doğru bilgilendirilmiş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem taşımaktadır. Sansürsüz ve objektif haber almamız için bundan 104 yıl önce, daha matbaaya ulaşmadan gazetelere uygulanan sansürün kaldırılması, toplum adına gazetecilik kavramının en önemli başarılarından birisidir. Medyanın böylesine hayati olan işlevini gerektiği gibi yerine getirilebilmesi için ifade ve haberleşme hürriyetlerinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu kapsamda çağdaş demokratik yöntemlere düşengörev; halkın haber alma hakkını koruyan ve aynı zamanda kamu yararı gözeten bir sistemi oluşturmak olmalıdır. Bu duyguvedüşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimizi saygı ile anarken, ulusal ve yerel gelişmelerden halkımızı objektif birşekilde haberdar eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: