Milletvekili Yurttaş: Bu Eylemlerin Amacı, Masum Bir Ağaç Sevgisi Değil

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Gezi Parkı eylemi diye başlatılan eylemlerin arkasında CHP, İP...

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Gezi Parkı eylemi diye başlatılan eylemlerin arkasında CHP, İP ve benzeri marjinal muhalif güçlerin, demokratik yolla sandıkta elde edemedikleri iktidarı kargaşa ve terörle elde etme çabası olduğunu bildirdi. Yurttaş, bu eylemlerin amacının, masum bir ağaç sevgisi ve çevreyi koruma duygusu olmadığını kaydetti.

Milletvekili Yurttaş, yaptığı açıklamada, “Bu ülkede 10 yılda 2 milyar 711 milyon fidan diken bir iktidarı ağaca ve yeşile düşman göstermek, asla gerçeklerle bağdaşmaz. Belediye başkanlığı döneminde İstanbul’da en fazla ağacı diken Recep Tayyip Erdoğan’ı, yeşil ve çevre karşıtı olarak gösteremezsiniz.” dedi. Ülke ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini belirten Yurttaş, “IMF’ye borcun bittiği, yıllardır kanayan yaramız terörün sona erdiği bir Türkiye’de AK Parti iktidarını engelleyemeyeceğini anlayan, her seçimden yenilgiyle çıkan CHP ve benzer güçlerin yönlendirdiği ‘tencere tava’ eylemleri, halkımızın huzurunu bozmayı ve ülkede kaos çıkararak iktidarı yıpratmayı amaçlamaktadır. Bankaları yağmalayan, dershanelere saldıran, parti binalarını ateşe veren, polis arabalarını yakan, polislere taşla sopayla saldıran bu sözde devrimcilerin nasıl bir Türkiye oluşturmak istediğini açık seçik görmüş olduk. Bir elinde içki şişesi, bir elinde sopayla güvenlik güçlerine saldıran ve polisi orantısız güç kullanmakla suçlayanların maskeleri kısa sürede düşmüştür ve milletimiz gerçekleri görmüştür. Bunların amacı imam hatip okullarını kapatmak, başörtüsü zulmünü tekrar hortlatmak, darbeci zihniyeti ülkeye egemen kılmak, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasını engellemek ve ‘lider ülke Türkiye’ amacına engel olmaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şiddetin, fikri veya fikrine güveni olmayanların başvurduğu bir yöntem olduğunu vurgulayan Muzaffer Yurttaş, “Bu millet, önüne her sandık koyulduğunda aklıselimle hareket etmiş, geleceğini, ülkesini ve milletini düşünerek karar vermiştir. İki yıl önce bu milletin yüzde 50’sinin oyunu alan iktidarı taşla sopayla, tencere tavayla halkın gözünden düşürmeye çalışanların, önce bir demokrasi dersi alması gerekiyor. Yıllardır bu ülkeye bir çivi bile çakmayanların, bir fidan bile dikmeyenlerin, 2 milyar 711 milyon ağaç diken, köprüler, barajlar, hastaneler, tüneller yapan iktidara dil uzatmaya asla hakkı yoktur. 1 Mayıs’ta ağaçları kökünden söküp polise fırlatan zihniyetin, şimdi ağaç sevdalısı görünmesi gerçeklerle bağdaşmaz.” dedi.

Vatandaşlara sağduyulu olma çağrısında bulunan Yurttaş, “Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa, ne zaman güzel gelişmeler olsa içeriden ya da dışarıdan huzuru bozmak isteyen, bu ülkenin başarısını hazmedemeyenler, gizli bir elle yönetilenler ortaya çıkmıştır. Halkımızı sağduyulu olmaya, ülkemiz ve geleceğimiz adına dikkatli davranmaya, ülkemizin itibarının zedelenmesine fırsat vermemeye ve provokasyonlara gelmemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz