Milletvekili Yurttaş, Gençlerin Toplantısına Katıldı

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, partisinin Salihli Gençlik Kolları’nın Kurtuluş Mahallesinde düzenlediği kahvaltılı...

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, partisinin Salihli Gençlik Kolları’nın Kurtuluş Mahallesinde düzenlediği kahvaltılı birlik ve beraberlik toplantısına katıldı.

Yurttaş; “Vatandaşlarımızın yaşamış oldukları yerleşim merkezleriyle ilgili istekleri oluyor. Bunlar cami, okul ve benzeri ihtiyaçlar olabiliyor. Bu ihtiyaçlar her zaman artarak devam edecektir. Bu da gayet doğaldır. Hamdolsun her gün yeni bir probleme el atıyor ve çözüyoruz. Seksen yıldır çözülmesi gereken o kadar sorun birikmiş ki çöz çöz sorunlar bitmiyor. AK partiden önceki hükümetler döneminde pislikler hep halının altına süpürülmüş. Hiç oda temizlenmemiş. Bu ülkenin menfaatlerinden nemalanan insanlar hep kendilerini düşünmüşler. Biz bu ülkeyi borç batağında ele aldık. IMF’ye 23.5 milyar dolar borç vardı. İktidarımız döneminde bu borcu ödedik. 400 milyon dolar borcumuz kaldı. 14 Mayıs’ta IMF’ye hiç borcumuz kalmamış olacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

2002 yılında AK Parti ilk iktidara geldiğinde kişi başı 3 bin dolar olan Milli gelirin şu anda 10 bin dolara çıktığını belirten Yurttaş; “Üniversiteye giden öğrencilerimizin harçlarını kaldırdık. Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerimize ise yaklaşık 180 TL’ye kadar yemek ödeneği veriyoruz. Onlardan sadece 150 TL kira geliri alıyoruz. Yani öğrencimiz 30 TL her ay karda oluyor. Tüm bunları Avrupa’da her gün krizin olduğu, Yunanistan, İspanya, İtalya’da yüzde 25 işsizliğin yaşandığı bir ortamda yapıyoruz. Türkiye’de de işsizlik var. Bizdeki işsizlik oranı yüzde 9 civarında. Gelişmiş Avrupa ülkelerine baktığımızda işsizlik oranının ülkemizde daha düşük olduğunu görürüsünüz” ifadesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: