Milletvekili Yurttaş, Sağlık Sektöründeki Şiddeti Değerlendirdi

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Devlet Hastanesi ziyaretinde sağlıkta sektöründe yaşanan şiddet...

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Devlet Hastanesi ziyaretinde sağlıkta sektöründe yaşanan şiddet olaylarınıı değerlendirdi.

Sağlıkta şiddet konusunda hiçbir mazeretin geçerli olamayacağını belirten Milletvekili Yurttaş, "Sağlık personeli fedakarlık göstererek vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyor. Ancak yapılan araştırmalarda, önümüzde bulunan en büyük sorun iletişim eksikliği. Bunun önlenmesi için, idari departmanların tüm hastane personeline iletişim temalı eğitimler vermeli. Hizmet içi eğitim sağlık alanının olmazsa olmazıdır. Sağlıkta şiddet konusunu mecliste komisyonda değerlendiriyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. Benim kişisel kanaatim, iletişimin sağlıklı yapıldığı alanlarda şiddete rastlanamaz” dedi.

Reklam
Reklam

Muzaffer Yurttaş, hastane ziyareti sırasında acil servisi ve yoğun bakım ünitelerini inceledi. Acil serviste tedavi gören vatandaşların hastalıkları hakkında bilgi alan ve geçmiş olsun dileklerini belirten Yurttaş, vatandaşlarla yakından ilgilendi. Yoğun bakım ünitesinde de incelemelerde bulunan Muzaffer Yurttaş, hastanenin işleyişinden ve verilen sağlık hizmetlerinden memnuniyet duyduğu belirtti.

Acil servis çalışanlarıyla sohbet eden Yurttaş, ”Acil servisler ve çalışanları, bir hastanenin en önemli vitrinidir. Acil servislerde çalışmak oldukça özveri gerektirir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: