Milletvekili Yurttaş, Vali Daşöz’le Turizm Konusunu Görüştü

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaşi, Turgutlu ve Salihli ilçelerinin turizme kazandırılması ve daha...

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaşi, Turgutlu ve Salihli ilçelerinin turizme kazandırılması ve daha yaşanılabilir kent konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsnü Tuğrul, Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, Salihli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bilgi, aslen Turgutlulu olan Kayseri Valisi Şeref Yılmaz ve İl Genel Meclis üyeleri de Milletvekili Yurttaş'a eşlik etti. Kurulması planlanan Salihli Sart Müzesi ve Lidya köyü hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Daşöz, Milletvekili Yurttaş ve beraberindekiler, sanayisi ve tarımıyla önemli bir misyona sahip Manisa’nın, yapılacak önemli hamlelerle bundan sonra turizm konusunda da örnek bir il olacağını kaydettiler.

Reklam
Reklam

Salihli Sart’ta kurulacak müze konusunda da açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Dünyada paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Sart'taki kazılarda ortaya çıkarılan eserler müzenin kurulmasıyla artık yerinde sergilenebilecek. Manisa Müzesi'nde korunan ilk altın ve gümüş para 'elektron'un da aralarında bulunduğu nadide tarihi eserler, Sart’ta kurulacak olan müzeye aktarılacak” şeklinde konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İlimizdeki hakim sektörler tarım ve sanayidir. Oysa Manisa'yı tarım ve sanayisinin yanı sıra bir turizm ili yapmak ta bizim elimizde. İnanıyorum ki bilinçli, kararlı, koordineli ve hedefe yönelik çalışmalarımızla Manisa, yakın gelecekte turizmde gerçek bir marka il haline gelecektir. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalar esnasında ki hedeflerimizden birisi ise Sardes’te kurmayı düşündüğümüz Lidya köyüdür Salihli Sart müzesi ve Lidya köyünün kurulması hususunda yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Mesir Festivalinin ardından ilk iş olarak bu konulara ağırlık vereceğiz.”

Reklam
Reklam

Toplantıda ayrıca, Salihli ve Turgutlu'nun köylerinde yapılması gereken yatırımların da konuşuldu, ilçelerde MOBESE kameralarının kurulması konusu da gündeme getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz