Milletvekilinden öğretmenlere jest

BALIKESİR - (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bütün öğretmenlere laptop bilgisayar verilmesi için önerge verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de hazır bulunduğu Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Komisyon üyesi Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, öğretmenlerin dünyadaki gelişen ve değişen olayları daha iyi takip etmeleri için bakanlık tarafından bilgisayar verilmesini önerdi. Aydınlıoğlu, "Öğretmenlerimiz bilgi toplumunun önderleridir. Öğrencilerimize dünyadaki her türlü değişim ve gelişimi öğretmenlerimizin aktarması gerekir. Öğretmenlerimiz sürekli olarak bilgisayar kurslarına katılmaktadırlar. Ancak bilgisayarları yoktur ve bütçeleri de bilgisayar almaya yetmemektedir. Hiç olmazsa öğretmenlerimize çok cüzi taksitlerle bilgisayar verilerek destek olmayı amaçladık" dedi. Daha ucuz rakamlarla taksitle öğretmenlerin hepsinin bilgisayar kazanacağını kaydeden Aydınlıoğlu, önerinin Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları'ndan ilgiyle karşılandığını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Öneriye sıcak baktığı öğrenilen Bakan Çelik'in öneriyi incelemeye alacağı ve bilgisayar firmalarında gerekli araştırmayı yapacağı öğrenildi.
Komisyonda, ayrıca Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna hükümetin gönderdiği öğretmenlerin kariyer basamaklarına ayrılması ile ilgili kanun teklifinin de görüşüldüğünü kaydeden Aydınlıoğlu, bu yasanın çıkması halinde öğretmenlerin artık mesleklerinde yükselebilme şansının olabileceğini söyledi.