Milletvekilleri Ankara’da kara saplanan arabayı itmiş

Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, ilk kez milletvekili olduğu dönemde Ankara’da araçlarının kara saplanması...

Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, ilk kez milletvekili olduğu dönemde Ankara’da araçlarının kara saplanması üzerine bir milletvekilliyle birlikte arabayı iterek yokuştan çıkardığını anlattı.
Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinin 'Sayısal Yayıncılıkta Teknik Eğitim Sınav Merkezleri Kurulması Projesi' tanıtım toplantısına katılan Egemen Bağış, milletvekili olduğu dönemde bir anısını paylaştı. İlk kez milletvekili olduğu 2002 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin bir ayıbından dolayı milletvekili olamadığını aktaran Bağış, “Başbakan o zaman partimizin genel başkanıydı. Cumhurbaşkanı ise Başbakandı. Parti genel merkezinde kendisinin danışmanlığı görevini yürütüyorduk. Bir akşam Adana Milletvekili Ömer Çelik’le birlikte yemeğe gitmiştik. Yemekten sonra tekrar genel merkeze gidip, ertesi gün genel başkanımızla çıkacağımız bir programın son hazırlıklarını yapmamız gerekiyordu. Yolda giderken Ankara’da yokuştan çıkarken hafif kar yağmaya başlamıştı. Arabalar yalpalayarak ilerliyordu. Ben Amerika’dan yeni gelmiş, siyasete yeni atılmıştım. Ömer beye, ‘Ya bu ne iş, Amerika’da da kar yağıyor ama kar yağmaya başlar başlamaz tuz serpiliyor. Araçlar zincir takıyor, önlemler alınıyor. Burada neyi arabalar kayıyor’ diyerek serzenişte bulundum. Bu sırada arabayı kullanan arkadaş dönerek, ‘Efendim biz de yalpalıyoruz itmek lazım’ dedi. Kim itecek biz iteceğiz. Yemekten çıkmış, tiril tiril giyinmiş iki genç indik arabayı itmeye başladık.” dedi.
Akay yokuşunda gece kulüplerinde çalışan koruma arkadaşların hepsi koşa koşa gelerek arabayı itmeye yardımcı olduklarını aktaran Bağış, “Birlikte arabayı çıkardık. Döndüm dedim ki ‘Lafımı geri alıyorum. Eğer Amerika’da belki tuz atarlar, uyarı yayınları yapılır ama yolda kaldığınızda kimse yanınıza gelip arabayı itmez.’ Öyle bir Türkiye yapmalıyız ki, hem önlemlerimizi alacağız. Hem de o insani değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz