Milletvekilleri, Başakşehir’in Ramazan Etkinliklerini Ziyaret Etti

İlçe ve il dışından yoğun katılımlarla gerçekleşen Başakşehir Ramazan programları, bakan ve milletvekilleri tarafından da...

İlçe ve il dışından yoğun katılımlarla gerçekleşen Başakşehir Ramazan programları, bakan ve milletvekilleri tarafından da ziyaretçilerini ağırlıyor. Ramazan süresince düzenlenen 3 bölgede kurulan etkinlik alanlarının son ziyaretçileri Ak Parti İstanbul Milletvekili, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat oldu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette vekiller, Başakşehir Sular Vadisi Ramazan etkinlik alanını gezerek Başkan Uysal’dan bilgi aldı. Başakşehir’de 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde açılacak imam hatip lisesinin maketini de inceleyen vekiller, Ramazan’la ilgili düşüncelerini de paylaştı.

Reklam
Reklam

Ak Parti İstanbul Milletvekili, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer yaptığı açıklamada Başakşehir’in gelişimine dikkat çekti. Dinçer, "Başakşehir hızla değişen ve planlı gelişen ilçelerimizden birisi. Bu anlamda, Başakşehir halkını ve belediyeyi tebrik ediyorum. İmam hatiple ilgili olarak ilk açılma kararı, benim bakanlığım döneminde vermiştik, hatta temel atıldıktan sonra incelemelerde bulunduk. Ben okulun maketine bakarken, şunları düşündüm. Bizim okuduğumuz dönemlerde okul olma şartlarına sahip olmayan yerlerde eğitim görüyorduk. Bu inanılmaz bir gelişme. Burada okuyacak çocuklar çok şanslılar. Bizler gıpta ederek bakıyoruz çalışmalara." şeklinde konuştu.

Başakşehir’in İstanbul ilçeleri arasında dikkat çeken bir bölge olduğunu söyleyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat da etkinliklerini değerlendirerek, insanların bu etkinliklerde bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Kubat, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Başakşehir’de ki gelişmelerden dolayı çok mutluyuz. Bölgede son imar değişiklikleri ile birlikte ilçe sınırları büyüdü. İlçemizde şuan altyapı sorunu olan bölgelerimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başakşehir Belediyesi, bakanlığımız ve Başkanımız Mevlüt Uysal çalışmalar yapıyor. Başakşehir sosyal donatılarıyla, düzenli yerleşimi ile ön plana çıkarak, düzenli yerleşimiyle modern bir kent olma noktasında hızla ilerliyor. İnsanların beklentilerini karşılamak için büyük çaba gösteriyoruz. İşte Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi, İstanbul halkına hizmet edecek. Gerçekten dünya ölçeğinde teknolojik gelişmelere adapte olabilecek her türlü ortamı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Başakşehir’de Büyükşehir hastaneleri projelerimiz var. İlçe Kanal İstanbul’a, yeni yapılacak olan havalimanına yakın. Başakşehir her geçen gün stratejik önemi ve coğrafi konumuyla önemli hale geldi. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyor Başbakanımız. Biz bu durumda belediye başkanımız, ilçe teşkilatlarımız olarak halk için çalışıyoruz. Bunun tek bir gayesi var; insanların duasını kazanabilmek, standartları yüksek işler çıkartabilmek. Başakşehir halkına en güzel hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışacağımızın taahhüdünü veriyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz