Milletvekilleri Bilgin Ve Turan'dan TÜDEMSAŞ'a Ziyaret

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi'ni (TÜDEMSAŞ) ziyaret etti. 

AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi'ni ziyaret etti. TÜDEMSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgin ve Turan ziyarette, TÜDEMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan'dan şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vagon onarım ve üretim fabrikalarını gezen Bilgin ve Turan, işçilerle öğle yemeğinde biraraya geldi. Bilgin, TÜDEMSAŞ'ta yaşanan kısa süredeki değişimleri ve pozitif gelişmeleri yerinde gördüklerini belirtti. Bin kişinin üzerinde çalışanı olan TÜDEMSAŞ'ı en kısa sürede eski günlerine döndürmek için işçi, mühendis, yönetici ve sendikacıları birlik ve beraberlik içerisinde görmekten mutlu olduklarını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti: "Yakın tarihte TÜDEMSAŞ'a 105 işçi alacağız. Bu inşallah bir başlangıç olacak. Yatırımlar konusunda ise gerekli desteği her zaman vereceğiz. 'TÜDEMSAŞ kapanıyor, özelleştirliyor' diyerek Sivas'ta bulanık bir hava yaymak isteyen kesimlere karşı biz TÜDEMSAŞ'ı büyütmek ve geliştirmek için çaba sarf ediyoruz, gerekli yatırımları yapıyoruz, bu bir başlangıç olacak. TÜDEMSAŞ'a işçi alımı talebe göre inşallah bundan sonrada devam edecek." Turan ise TÜDEMSAŞ'ın son bir yıllık faaliyetlerini incelediklerini belirterek, "TÜDEMSAŞ'ta bir yıl içindeki gözle görülür değişiklik bizi mutlu etti. TÜDEMSAŞ'ı yan sanayi kuruluşlarıyla 5 bin çalışanı olan bir şirket haline getirmeyi düşünüyoruz. İşçilerimizi dinledik, işçi, sendika, yönetim uyumluluğunu gördük ve bu bizi mutlu etti" açıklamasında bulundu. Koçarslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: