Milletvekilleri Çevre Yolunu İnceledi

AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve Mustafa Hamarat, Ordu Çevre Yolu şantiyesinde incelemede...

AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve Mustafa Hamarat, Ordu Çevre Yolu şantiyesinde incelemede bulundu.

Eskipazar mevkisindeki çevre yolu inşaatının şantiyesine giden Milletvekilleri Ünal ve Hamarat’ı Çevre Yolu Proje Müdürü Naci Asılkazancı karşıladı. Asılkazancı, milletvekillerine çevre yolu hakkında teknik bilgiler aktardı.

Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Çevre Yolu’nun havaalanı kadar önemli bir proje olduğunu belirterek, “Herkes bir an önce Ordu Çevre Yolu’nun bitmesini bekliyor. Ordu’da duble yol olmasına rağmen müthiş bir trafik var. Neredeyse trafik kilitlenme noktasına geliyor. Bu çevre yoluna bizim şiddetle ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız da artık burada bir şantiye olduğunu biliyor. Ordu’ya gelen ve Ordu’dan geçecekler bu çevre yolu ile çok daha rahat edeceklerini biliyorlar. Buranın yapılacağını seçim öncesinde söylemiştik, söz vermiştik. Karayolları yetkilileriyle görüştüğümüzde en pahalı yolun Karadeniz’de yapılan yolların olduğunu öğrendik. Bizim insanlarımız havaalanına odaklandılar. Daha büyük bir projenin yapıldığını göz ardı ediyorlar. Havaalanı inşaatının yanında bu biraz kayboldu gibi geliyor. Maliyet açısından havaalanından çok daha pahalı bir yatırımdır. Yaklaşık 19 kilometrelik bir geçiş, havaalanının maliyetinden fazladır. Bu yol, Gürcistan’a kadar giden insanlarımızı rahatlatacak bir yoldur” dedi.

Reklam
Reklam

Mustafa Hamarat ise Ordu-Giresun Havaalanı ile Ordu Çevre Yolu’nun çok büyük projeler olduğunu, böylesine büyük projelerin yapılmasının her siyasetçiye nasip olmayacağını vurguladı. Hamarat şöyle konuştu: “Geçtiğimiz seçimde verdiğimiz sözleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Projenin büyüklüğünü ve seçimden sonraki geçen zamanı düşündüm ve böyle bir projeyi başlatabilmek her siyasetçiye nasip olmaz. Sayın Başkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza ve İçişleri Bakanımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yolun yapılacağını söylediğimizde ‘yapılmaz’ diyorlardı ama biz bugün bu yolun başlangıcı olan şantiyesindeyiz. Bugün Ordu merkezden geçerken trafiğin yoğunluğunu gördük. Havaalanı çok öne çıktı ama bir büyük proje yapıyoruz, diğeri sonraya kalsın demedik. İkisi aynı anda ilerliyor. Biz ‘bu proje bitti, başka bir şey kalmadı’ diyen bir ekip değiliz. Yapacak çok işimiz var.”

ORDU ÇEVRE YOLU

Akçaova Vadisi'nden başlayıp Boztepe'yi tünelle geçecek olan Ordu Çevre Yolu 19.5 kilometre uzunluğunda. Toplam 5.3 km uzunluğunda tünel ve 2 km viyadük olacak yolun 700 iş gününde bitirilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: