Milletvekilleri Erdoğan Ve Sarı, Gaziler Haftası'nı Kutladı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Gaziler Haftası'nı kutladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Gaziler Haftası'nı kutladı.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Milleti'nin, tarihi boyunca bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlandığını belirtti.

Millet olarak bu zorlukları aşmada herkesin payı olsa da asıl pay sahiplerinin bu zorluklar karşısında büyük kahramanlık göstererek, göğüslerini siper eden, canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gaziler olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onları, devlet ve millet olarak her zaman saygıyla ve hayırla yad etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakarlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk askeri, Türk polisi, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır. Bu vesileyle, büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum."

Reklam
Reklam

Erdoğan, şehitlere, ebediyete intikal etmiş olan gazilere Allah'tan rahmet, kutsal vazifelerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimize saygı ve şükranlarını sunduğunu kaydetti.

-Milletvekili Mehmet Sarı'nın açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti'nin en zor anlarında bile işgale boyun eğmediğini ve esaret altına girmediğini kaydetti.

Dünyadaki tüm ülkelerin bildiği bu esareti kabul etmeme gerçeğinin, şehit ve gazilerin üstün gayreti sayesinde vücut bulduğunu dile getiren Sarı, "Bu sayede cennet vatanımızın bütünlüğüne bir helal gelmemiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini koruma uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimize ve bu uğurda ölümü göze alarak yaralanan gazilerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır" ifadelerini kullandı.

Sarı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu topraklar; farklı inanç, kültür, düşünce ve ananeleriyle kader birliği içerisinde terkip olmasıyla vatan olmuştur. Bu vatan da yaşayan insanlar gerek inancına, kültürüne ve düşünce farklılıklarına rağmen tarihin derinliklerinden gelen şuurla kaynaşıp Türk Milleti'ni oluşturmuşlardır. Bu büyük millet dün olduğu gibi bugün de geçmişten beri kader birliği yaparak bu vatanın bütünselliğine kast etmek isteyenlere gereken cevabı birlik ve dirlik içerisinde yaşamayı sürdürerek vermiştir ve vermeye devam edecektir. Bu anlamlı gün dolayısıyla aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: