Milletvekilleri için kılavuz kitap hazırlandı

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Sekreterliği, 23. dönemde TBMM'de görev yapacak milletvekillerine ihtiyaç duyabilecekleri konularda yardımcı olmak amacıyla 'Milletvekili El Kitabı' hazırladı. Kitapçıkta, TBMM içtüzüğü hatırlatılarak TBMM'ye silahla girilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

TBMM Genel Sekreterliği, milletvekilleri için kılavuz kitap hazırladı. Özellikle ilk kez seçilen milletvekilleri düşünülerek hazırlanan kılavuzda; milletvekili işlemleri, işlemler için gerekli evraklar, milletvekillerine sunulan hizmetler ve TBMM birimleri hakkında bilgiler yer alıyor. Kitabın ilk bölümünde milletvekillerinin mazbata, mal bildirimi ve TBMM Başkanlığı'na verilmesi gereken diğer evraklara ait bilgilere; ikinci bölümünde ise milletvekili özlük işleri, sağlık hizmetleri, çalışma ofisleri,
bilgi işlem ve internet hizmetleri, sosyal tesis hizmetleri, araç giriş kartları ve çocuk bakımevi ile ilgili bilgilere yer veriliyor. Kitabın üçüncü bölümünde ise TBMM Başkanlığı ile Genel Sekreterlik idari teşkilat yapısı hakkında bilgiler yer alırken, dördüncü bölümde de Milli Saraylar Daire Başkanlığı ve bağlı saray, köşk, kasır, müze ve fabrikalar ile TBMM binalarının tarihçelerine dair bilgilere yer verildi.

Reklam
Reklam

Kitapçıkta 'Silah Taşıma Yasağı' başlığı altında şu ifadelere yer verildi:
"TBMM İçtüzüğü'nün 165. maddesi ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun maddesi, TBMM bina, bahçe, arsa ve eklentilerine silahla girilmesini yasaklamaktadır. Belirtilen mevzuat gereğince, milletvekilleri ve ziyaretçilerin TBMM'ye silahla girmesi yasaktır. Gerek milletvekili yanında gerekse bizzat TBMM'yi ziyaret eden kişilerin silahla TBMM'ye girdikleri tespit edildiği takdirde tutanak tanzim edilip, yasalar gereğince haklarında işlem yapılarak silah ruhsatları yeniden alınamayacak şekilde iptal edilmektedir."

'Milletvekili El Kitabı' kayıt işlemleri sırasında diğer bilgilendirici yayınlarla birlikte milletvekillerine veriliyor. Yeni kayıt yaptıran milletvekillerine ayrıca bir adet kırmızı gül de takdim ediliyor.