Milletvekilleri İsmail Güneş Ve Dilek Akagün Yılmaz Yeni Adliye Sarayı İnşaatını İnceledi

Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ile birlikte inşası...

Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ile birlikte inşası devam eden yeni adliye sarayı inşaatında incelemelerde bulundu.

Ankara yolu üzerindeki Şeker Fabrikası yanında 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve 2013 yılında hizmete girecek yeni adliye sarayı, zemin artı iki kat olarak inşa edilecek. Yaklaşık 14 milyon 185 bin TL’ye ihale edilen yeni adliye sarayı bünyesinde konferans salonu, yemekhane, sığınak ve çalışanların çocukları için kreş bölümleri de olacak. 2012 yılının ilk aylarında temeli atılan binanın inşası hızla devam ediyor. Şeker Fabrikasının 87. Kampanya açılışına katılan Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz, kampanya açılışının ardından adliye sarayı inşaatına geçerek incelemelerde bulundular. Milletvekillerine Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, CHP İl Başkanı Bülent Horasan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar da eşlik etti. Şantiye yetkililerinden inşaat hakkında bilgi alan milletvekilleri yeni adliye sarayının kentin en az 30 yıllık ihtiyacını karşılayacağını söylediler.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak Uşak’a yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden İsmail Güneş, yeni hastane, yeni emniyet müdürlüğü hizmet binası ve adliye sarayı gibi yatırımların kısa sürede tamamlanacağını anlattı. Yeni Devlet Hastanesi’ni yıl başında hizmete alacaklarını da belirten İsmail Güneş, “Hükümetimiz tüm ülkeye olduğu gibi ilimizde de hizmet üretmeye devam ediyor. Yeni modern bir hastaneye kavuşuyoruz. Arından hemen yeni adliye sarayımızı 2013 yılında hizmete alacağız. Adli hizmetler bina hizmete alındığında daha iyi koşullarda verilecek. Hem çalışanlar hem vatandaşlarımız modern, çağdaş ortamlarda hizmet alacaklar. Daha sonra aynı bölgede emniyet müdürlüğü binamızı inşa edeceğiz. Bu yatırımlar kentin bir caddeye sıkışıp kalmasının önüne geçecek. İktidar partisi olarak ilimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

CHPP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise mevcut adliyenin ihtiyaca cevap vermediğini ve bazı birimlerin farklı mekanlarda hizmet üretmeye çalıştığını ifade ederek, yeni adliye sarayının hizmete alınmasıyla bu sıkıntıların sona ereceğini söyledi. Yeni binanın kent merkezine biraz uzak olmasının ulaşım gibi bazı sıkıntıları da beraberinde getirebileceğini de belirten Yılmaz bu sıkıntıların da bina hizmete açılınca eş zamanlı olarak çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: