Milletvekilleri, kapalı oturum öncesi terörü değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde terör konusunun ele alınacağı kapalı oturum öncesi iktidar ve muhalefet...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde terör konusunun ele alınacağı kapalı oturum öncesi iktidar ve muhalefet partileri son yaşanan olayları değerlendirdi.
BDP milletvekili Sırrı Sakık, siyasilerin 'kurşun bana gelsin' diyebilirse sorunun çözüleceğini savundu. AK Parti milletvekili Ömer Çelik ise ‘Terör sorununda en katı şekilde terörle mücadele edilecek.' derken, Galip Ensarioğlu, halkın duygusallığına hakim olmasını istedi. CHP'li Sinan Aygün de çözüm yerinin TBMM olduğunu vurguladı.

SAKIK: YAŞAMAK İSTİYORUZ
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, yeni şeyler keşfetmeye gerek olmadığını belirterek, "Sorunlarımız var. Çözümü için diyalog ve müzakere diyoruz. Bütün yollar denendi, denenmeyen yol diyalog ve müzakeredir. Onlara gelen her kurşun için, siyaset dünyası bu kurşunlar bana gelsin diyebiliyorsa bu sorunlar çözülür. Biz bunu söylüyoruz, bu gençlere gelen her kurşun bana gelsin. Ben siyasi olarak böyle düşünüyorum, BDP böyle düşünüyor. Kimse 20 yaşındaki çocukları ölüme göndermesin. Üniformayı çıkarttığınızda karşınızda sadece küçük çocuklar kalıyor. Siyaset dünyasının buna hakkı yoktur. Lütfen tetiklerden parmaklarınızı çekin. Ölüm değil yaşama istiyoruz. İki taraf silahlı sustursun, Parlamento sorunu çözsün." ifadesini kullandı.
Terör konusunun görüşüleceği oturumun kapalı yapılmasına da tepki gösteren Sakık, şöyle devam etti: "Her kapalı oturumda sizin halktan sakladığınız ne var. Siz halktan neyi saklıyorsunuz. Sizin projeniz programınız neyse halk bilmelidir. Oy talep ettiğiniz her şeyi şeffaf bir şekilde konuşuyorsunuz. Temel konuda neden gizli oturum yapılıyor anlamıyorum."

Reklam
Reklam

ÖMER ÇELİK: POLEMİK YAPMAK İÇİN KAPALI OTURUMA KARŞI ÇIKIYORLAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise Kürt sorunun çözümünde tam demokrasi perspektifinin devam edeceğini belirterek, "Terör sorununda ise en katı şekilde terörle mücadele edilecek." dedi. Muhalefetin kapalı oturuma karşı çıkmasına da değinen Çelik, "Kapalı oturum TBMM’de bütün parti grupları nazik bir konuda, görüş ve önerilerini rahat bir şekilde söyleyebilsinler, baskılara tabi olmaksızın, rahat bir şekilde konuşsunlar diye yapılıyor. Kapalı oturuma karşı çıkanlar, katkı ve öneri yerine kamuoyu önünde polemik yapmak için karşı çıkıyorlar. Milli meseleye katkı vermek isteyenler için kapalı oturum önemli bir nimettir."

ENSARİOĞLU: YENİLMEKTE OLANLARIN GAYRETİ
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise yaşanan sürecin enfeksiyona açık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Hiç kimse moralini bozmasın, duruşunu bozmasın. Olup bitenler ne Türkiye’nin terörle mücadelede zaafını gösterir, ne de örgütün çok güçlü olduğunu gösterir. Örgüt gayri nizami savaş yürütüyor, bunu yapabilecek gücü her zaman vardır. Türkiye çözüm ve ciddi değişim sürecinde. Tüm partilerin katkısıyla yeni anayasa süreci devam ediyor. Türkiye’de ilk defa bunlar oluyor. Bu süreç enfeksiyona açıktır. Yenilmek üzere olanlar elinden gelen gayreti sarf eder. Halkın duygusallığına hakim olması gerekir. İstenen etnik çatışmadır. Herkesin bu oyuna düşmemesi gerekir. Ülkenin bu günlere gelmesinin nedeni geçmişteki hukuk dışı uygulamalar ve insan hakları ihlalleridir. Bu örgütün gücünü pekiştirdi, işlerin bu günlere kadar gelmesini sağladı."

Reklam
Reklam

AYGÜN: ÇÖZÜM YERİ MECLİS’TİR
CHP Milletvekili Sinan Aygün de Galip Ensarioğlu ile dostluğu olduğunu vurgulayarak, "Kendisi Kürt kökenli AK Parti milletvekili, ben Türk kökenli CHP’liyim. Türkiye bir terör belasıyla uğraşmaktadır. Kürt kökenli vatandışın sorunlarını anlamak durumdayız. Çok hatalar yapılmıştır. Oradaki insanlara işkence yapılmış, yok sayılmıştır. Bu insanları yok sayamazsınız. Nereden dönülse kardır. Terör örgütüyle pazarlık yapılmaz. Çözüm yeri Meclis’tir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz