Milletvekilleri Müjde Verdi

Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kuşdili Mahallesine yapılacak olan 360 öğrencilik Anadolu Otelcilik...

Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kuşdili Mahallesine yapılacak olan 360 öğrencilik Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Pansiyon Binasının TOKİ tarafından ihaleye çıktığının müjdesini verdiler.

Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler: “Kırşehir’in kültür ve turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Memleketimize ait birçok tarihi, kültürel, coğrafi ve sanatsal değerimiz var. Bunların yeterince tanıtılması ve bu değerlerimizin Kırşehir ekonomisine canlılık katacak şekle gelmesi hepimiz açısından oldukça önemli. Kırşehir’in kültür ve turizm kenti olması için gerekli tüm altyapı ve hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Bu çerçevede, TOKİ tarafından 6 Aralık 2012 tarihinde ihalesi yapılacak ve yakında inşaatına başlanacak olan 360 öğrencilik Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Pansiyonu Kırşehir’in turizm altyapısı için önemli bir adım olacak.”

Reklam
Reklam

Okulun ve pansiyonun termal su bağlantısı olacağını kaydeden milletvekilleri, “Bu yatırım bittiği zaman yanına en az 80 yatak kapasiteli Uygulama Oteli de yapılması için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu sayede hem okulda eğitim gören öğrenciler bilgilerini uygulama imkânı bulabilecekler hem de ilimize bir termal otel kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Kırşehir’in turizm potansiyelini tespit etmek ve geliştirmek için yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Kırşehir’de “Turizm Çalıştayı” da düzenleneceğini belirten Milletvekilleri asli hedeflerinin Kapadokya Bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin Kapodokya’nın giriş kapısı olan Kırşehir’i de ziyaret etmelerini sağlamak olduğunu söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: