Milletvekillerinden Dostluk Mesajı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı ve...

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı ve İlçeleri Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette her iki milletvekili de barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, farklı etnik kimliklere ait insanlardan oluştuğunu ve bu unsurların binlerce yıldır hoşgörü içinde kardeşçe yaşadıklarını söyledi. Türk milletini bölmek isteyenlerin bu kardeşliğe gölge düşürmek için terör illetini ortaya çıkardığına dikkat çelen Şahin, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, terörü bitirmek için gövdesini taşın altına koydu. Şimdi yeni bir süreç başlatıldı. Adına İmralı süreci deniyor. Ama ben bu süreci, ‘barış ve kardeşlik süreci’ olarak adlandırmak istiyorum. Çünkü bu süreç, ülkemizdeki barış ve kardeşliğin yeniden tesisini hedefliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, o dönem ülkede yaşayan bütün unsurların emperyalizme karşı ortak bir mücadele verdiğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bu süreç herkesin kardeşçe yaşadığı eski günlere dönüşü amaçlıyor. Hiç kimsenin kimseden ayırt edilmediği, kimsenin kimseden üstün olmadığı, farklı etnik yapıların ve renklerin, çeşitli dinlerin birbirinden ayrışmadığı günlere dönüşle ilgili çalışmadır. İnşallah Sayın Başbakanımızın liderliğinde bunu hep beraber başaracağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise Bursa’da yaşayan hemşehrileri başta olmak üzere bütün Bursa’ya, Ağrı’dan kucak dolusu selamlar getirdiğini söyledi. “İnsanın doğdu yer değil, doyduğu yer vatanıdır” sözünü hatırlatan Milletvekili Ekrem Çelebi, Bursa’da olmaktan büyük keyif aldığını belirterek, “Bizler aynı toprakların çocuklarıyız. Her şeyden önce Müslümanız. Ağrı’dan Bursa’ya çeşitli nedenlerle göç edenler olarak artık Bursalısınız. Elbette geçmişten gelen çok güzel değerleri de içinizde yaşatıyorsunuz. Bursa’da kardeşliğin en güzel örneğini göstermek için çalışıyorsunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz