Geçtiğimi günlerde yağan dolu sebebiyle ürünleri zarar gören Edebey Köyü'nüziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çiftçilerin bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi konusunu, AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi.
Kaymakam Aziz İnci, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Murat Gültekin, İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin ve bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte, 3 Haziran 2012 Pazar günü İnegöl’de etkili dolu nedeniyle ürünleri zarar gören Edebey köyü sakinleri ile bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Dolu yağışından etkilenen bölgede bin 850 çiftçinin, yüzde 80 civarında ürününün doludan etkilendiğini ifade eden İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru ise, İnegöl genelinde yaklaşık 10 bin dekar alanın zarar gördüğünü belirtti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, TARSİM'in 2005 yılında kurulduğunu ifade ederek, "TARSİM, her geçen yıl kendini geliştirse de şuanda bizim istediğimiz seviyede değil. Eksikliklere rağmen çiftçi TARSİM’e sahip çıksın, sigortasını yaptırsın" dedi.
Başkan Sezai Çelik’in çiftçilerin bankalara borçlarının olduğunu hatırlatması üzerine açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İlçe Kaymakamımız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün düzenlediği rapor ile durumu Salı günü grup toplantısında Başbakanımız ile Başbakan Yardımcımıza ileteceğim. Kredi borçlarının ertelenmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. İnşallah bunda muvaffak oluruz. Kredi borçlarının ötelenmesi için çalışacağım. İlk hedefimiz kredi borçlarını ertelemek için destek almak. Bununla ilgili Başbakanımızdan destek isteyeceğiz" diye konuştu.
Sigorta ile ilgili eksikliklerin daha önce de kendisine iletildiğini belirten Şahin, "Gittiğimiz her yerde sigorta yaptırmaları konusunda çiftçilerimizi uyaracağız. TARSİM’i yaymak için çiftçilerimizi bu konu hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu işi zenginleştirip, riskleri azaltmanın yollarına bakacağız" dedi.
Sigorta bedellerinin yüksek olmasından dolayı, sigorta ödemelerini yapamadıklarını dile getiren üreticiler ise, "Sigorta bedelleri yüksek biz bunları ödeyemiyoruz. 35 bin TL’ye düzenlenen poliçe bedeli yüzde 100 hasar görse de bundan üreticiye kalan 13 bin TL. Arada bu kadar uçurum ve kesinti var. Vatandaş bu yüzden sigortadan korkuyor. Dolu sonrası elimizde kalan malları ucuzdan satıyoruz. TARSİM'in eksperleri tam anlamıyla tespitlerde bulunmuyor” diye konuştular.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz