Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin, Başarı Hikayesini Örencilerle Paylaştı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kariyer günlerinde konuşan Teknik...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kariyer günlerinde konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aydın, amaçlarının hayatlarında iz bırakan kişilerle öğrencileri bir araya getirmek, onlara yeni bir bakış açısı kazandırmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin genelde endüstri alanında olmak üzere farklı alanlarda da başarılı kişilerin nasıl başarılı olduklarını kendilerinden dinlemelerini istedikleri için etkinlikler düzenlediklerini belirten Doç.Dr. Mustafa Aydın, azim, inanç ve gayretle başarılamayacak bir şeyin olmadığını, o nedenle başarıya imza atmış Olimpiyat şampiyonu atletimiz ve öğrencimiz Aslı Çakır Alptekin’i davet ederek başarıya giden yolda başarıyı nasıl yakaladığını öğrencilerle paylaşmasını istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden mezun olan, olimpiyatların altın kızı, Türkiye’nin ilk olimpiyat şampiyonu olarak altın madalya kazanan sporcusu Aslı Çakır Alptekin öğrencilere başarıya giden yolda hayatından kesitler sundu. Aslı Çakır Alptekin, “Geçmişte sporcuların olimpiyat madalyası almayı bırakın olimpiyatlara gitmeyi hayal bile edemiyoruz” dediklerini ifade ederek, “Sen bizim hayal edemediğimizi gerçekleştirdin” dediklerini söyledi. Çok büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Aslı Çakır Alptekin, ilkokul dördüncü sınıfta atletizme başladığını ve sevdiğini, ulaşabileceği en üst noktayı araştırdığını, sporda en üst noktanın olimpiyat şampiyonluğu olduğunu ve olimpiyat şampiyonu olma ve Türkiye’nin adını olimpiyatlarda duyurma hedefini inanarak koyduğunu, söyledi.

Başka ülkelerin başarılarını hatırlatan Aslı Çakır Alptekin, diğer ülkelerin başarıları nedeniyle katıldığı turnuvalarda diğer ülke marşlarını neredeyse ezberlediğini ifade ederek, amacının İstiklal Marşı’nı olimpiyatlarda okutmak olduğunu ve bunu başardığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başarının kolay olmadığını, başarıya giderken bazı engeller olduğunu kaydeden Aslı Çakır Alptekin, kendisinin de önüne engeller çıktığını, maddi ve manevi imkansızlılar yaşadığını, pes etme noktasına geldiğini ama zorluklara rağmen çok çalıştığını ifade etti.

“Zorluklar karşısında yılmamak lazım çok çalışmak gerek” diyen Aslı Çakır Alptekin, Olimpiyat şampiyonluğu esnasında ve sonrasında yaşadığı duygularını dinleyicilerle paylaştı.

Aslı Çakır Alptekin’in katıldığı söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi ve tezahüratta bulundu. Dumlupınar İlçesinden de gelen öğretmen ve öğrenciler Aslı Çakır Alptekin’i ilgi ile dinledi. Söyleşi sonrası öğrenciler Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: