Milli Atlet Karabaş Toprağa Verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent beldesindeki özel bir kolejin izolasyon çukurunun çökmesi sonucu göçük altında kalarak...

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent beldesindeki özel bir kolejin izolasyon çukurunun çökmesi sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden milli atlet Murat Karabaş son yolculuğuna uğurlandı. Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Karabaş'ın cenazesi, Bitez beldesine getirilerek ailesine teslim edildi. Adliye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından da belde mezarlığında defnedildi. Ailesinin ve nişanlısının sinir krizi geçirdiği cenazede gözyaşları sel oldu.

Milli atlet Karabaş'ın toprağa verilmesi sırasında devlet yetkililerinden kimsenin bulunmadı. Karabaş milli formayı giymesine rağmen tabutunun da Türk bayrağıyla sarılı olmaması dikkat çekerken nişanlısı Nurcan Alagöz'ün babası Ömer Alagöz, yetkililere sitem etti. Alagöz, "Murat, beş yıl üniversite okudu. Beden Eğitimi öğretmeni oldu fakat işsizlik nedeniyle inşaatlarda çalışmak zorunda kaldı. Cenaze törenine, en azından federasyon yetkilileri veya ilçenin mülki amirlerinin katılmasını beklerdik." dedi.

Reklam
Reklam

Murat Karabaş'ın toprağa verilişi esnasında nişanlısı Nurcan Alagöz, son kez tabutta görmek istedi. Bu isteği geri çevrilen genç kız, bu defa tabutun üzerinden atlamak isteyince zor zapt edildi ve sinir krizi geçirdi. Karabaş, beş yıl önce trafik kazasında vefat eden ağabeyi Mehmet Karabaş'ın yanına defnedildi. Yaklaşık bir ay önce kendisi gibi sporcu olan Alagöz ile nişanlanan Karabaş'ın, düğün parası biriktirmek için inşaatlarda çalıştığı öğrenildi. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekoulu mezunu olan, bin 500, 5 bin ve 10 bin metre koşularında Türkiye şampiyonlukları bulunan milli atletin, KPSS'ye sınavına girerek atama beklediği ve tek hayalinin öğretmen olmak olduğu belirtildi.

KOLEJ YETKİLİSİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Murat Karabaş'ın ölümüyle ilgili olarak jandarmanın sürdürdüğü soruşturmada sekiz kişinin ifadesine başvuruldu. Bunlar arasında bulunan okulun yönetim kurulu başkanı, ifadesinin ardından gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz