Milli basketçinin dramı

Adana'da aşık olduğu kızla evlendikten sonra trafik kazası geçirip sakat kalınca eşi tarafından terk edilen milli basketbolcu faik direm, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

ADANA (İHA) - Lise yıllarında uzun boyundan dolayı Güney Sanayi Basketbol Takımı'nda oynayan ve Basketbol 1. Ligi'nde başarıdan başarıya koşarak yıldız milli takıma kadar yükselen Faik Direm'in (45) yakasını talihsizlikler bir türlü bırakmadı.

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda yıllarca başarıyla basketbol oynayan milli basketbolcu Hüsnü Çakırgil ile aynı takımda oynayan Direm, tam yıldızı parlayacakken Güney Sanayi Fabrikası zarar ettiği için kapandı. Bu nedenle basketbol takımı da 1. ligdeki mücadelesine devam edemedi.

Reklam
Reklam

MİLLİ BASKETÇİNİN YAŞAM SAVAŞI

Kulüp bulamayan Direm, o günlerde sporcular çok para kazanamadığı için basketbolu bırakıp bir kargo şirketinde çalışmaya başladı. Burada tanıştığı Sevda isimli genç kızla 1995 yılında hayatını birleştiren Direm'in 2 çocuğu oldu. Direm, 2001 yılında beraber çalıştığı arkadaşlarını eve bırakıp kendi evine giderken D-400 karayolu müze kavşağında kırmızı ışıkta bir kamyonetin otomobilinin üzerine çıkması sonucu ağır yaralanarak 2 yıl hastanede yatmak zorunda kaldı. Çok sayıda ameliyat geçiren Direm, ayağa kalktı ancak sol ayağında ve iki elinde kısmi felç meydana gelince koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kaldı. Sakatlığına rağmen çalışıp ailesini geçindirmeye çalışan Direm, sağlık sorunları nedeniyle girdiği işlerden ayrılmak zorunda kaldı. 2006-2007 yılları arasında çalıştığı firma da batınca yine işsiz kaldı. Bu nedenle evini satan ve iyice maddi sıkıntı yaşayan Direm'i çok severek evlendiği eşi Sevda Direm çocuklarını alarak terk etti.

Eşi terk ettikten sonra maddi sıkıntısı artan Direm, valiliğin 2 ay parasını karşıladığı otelde kaldıktan sonra eski arkadaşlarının bir gece düzenleyerek topladıkları para ile tuttuğu evde kalmaya başladı. İşi olmayan milli basketbolcu, şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Reklam
Reklam

2001 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatının karardığını belirten Direm, "Ağır bir trafik kazasıydı, sol tarafım beyinden ayak bileğime kadar hasarlıydı. Uzun bir ameliyat dönemi geçirdim. Tedavi yaklaşık 2 yıl sürdü. Bu dönemde çalışamadım, daha sonra girdiğim işlerden de ayrılmak zorunda kaldım. 2006 yılında tekrar işe girdim ama bu firma da batınca paramızı alamadık. Bu sırada aile içinde huzursuzluk başladı. O zaman 2 tane çocuk okutuyordum. Eşim çalışmıyordu, kolay değildi aileme bakmak.

Maddi sıkıntıdan dolayı evde kavgalar olmaya başladı. Bunun neticesinde ayrılmak zorunda kaldık. Eşim çocuklarımı da alıp beni terk etti. Boşanırken 16 yıl bitmişti, 17. yıla giriyorduk. Bu kadar uzun süren bir birlikteliği birden bitirmek insanın zoruna gidiyor. Çalışma durumum olmamasına rağmen bunu bile bile eşimin benden ayrılması çok zor oldu. Yeni işe girmişti, bir yerde çalışıyordu, buna rağmen ayrıldı. Çok zoruma gitti ama yapaca çok fazla bir şey yoktu. Ben geniş bir aileye sahip değilim. Benim annem babam vefat etti. Benim hayatta kimsem yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz