Milli Bayramları Kutlama Programları Hazırlanırken, Öğrencilere De Sorulacak

Saruhanlı'da bu yıl kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü...

Saruhanlı'da bu yıl kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarının içeriğinin, öğrencilerin taleplerine göre hazırlandığı bildirildi.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki milli bayramların geçmişten bu yana ilgili daire amirlerinden oluşan kutlama komitesinin hazırladığı programa göre kutlandığını belirtti. Bu yıl farklı bir uygulamaya gittiklerini belirten Otcu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın programlarını belirlemek amacıyla düzenledikleri toplantıya her okuldan bir öğrenciyi de davet ettiklerini ifade etti. Kutlama Komitesinin bu yıl ilk kez öğrencilerin de katılımı ile toplandığını ve bayram törenlerinde icra edilecek programların görüşülerek karara bağlandığını ifade eden Otcu, şöyle dedi: “Önceki yıllarda sadece ilgili ve yetkili Kurum Amirlerinin katılımı ile yapılan toplantılara bu yıl okullarını temsilen birer kız ve erkek öğrencinin de katılımının sağladık. Öğrenciler toplantı öncesinde kendi okullarında öğrenci arkadaşları ile görüşerek, anket yaparak bayramlar ve hafta etkinliklerine ilişkin yapılması istenilen taleplerini belirleyip toplantıda dile getirdiler. Bizde bu talepleri olumlu bulduk. Bayram programları öğrencilerin taleplerine göre şekillendi.”

Reklam
Reklam

Kaymakam Otcu, öğrencilerin görüş ve önerilerine değer verilmesi, demokrasinin içselleştirilmesi ve yönetim anlamında atılan bu adımın diğer uygulamalara da örnek teşkil edeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: