Milli Eğitim Bakanı Çelik, Kars'ta

KARS (İHA) - Özel bir televizyon programına katılmak için, Kars'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eş tayinlerinin kendileri için büyük sıkıntılar oluşturduğunu, bunun için yeni düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Özel uçakla bu gece saat 23.00'de Kars'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i, Kars Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Vekili İsrafil Çakar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ayhan Gülcü, Emniyet Müdürü Ramazan Kuzpınar, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda kurum amiri ve partili karşıladı.

Reklam
Reklam

Yerel kıyafetli çocuklar tarafından sunulan çiçeği alan Bakan Çelik, karşılamaya gelenlerle tokalaştıktan sonra çocuklara sarılıp onlarla birlikte yürüdü.

Burada, basın mensuplarının, 'Geçen hafta, ÖSS'nin dünyanın en ilkel sistemi olduğunu söylemiştiniz" sorusu üzerine 'Bununla ilgili bir açıklama yapmayacağım" diyen Bakan Çelik, Vali Nevzat Turhan'ı makamında ziyaret ederek Kars hakkında bilgi aldı.

Kağızman'ın kadın kaymakamına 'Siz, bizim gelinimizsiniz' diyen Bakan Çelik, "Mülki idare amirleri bizim eniştemiz olur. Bu, alışık olmadığımız bir şeydir. Askerler, polisler, hakimler, savcılar çoğunlukla milli eğitimin eniştesidir. Yalnız bu eniştelerin eş durumu tayinleri bizi sıkıntıya sokuyor. Bu sıkıntı getiren konularda da yeni düzenlemeler içindeyiz. İnşallah rahatlatacağız" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Burhan Baltacı'nın hazırladığı brifingi vermesi için 'Karşıya geç de yüzünü görelim" diyen Bakan Çelik, müdürünün bilgiyi yazılı olarak vereceğini belirtmesi üzerine, dosyayı incelemek için yanına aldı.

Reklam
Reklam

24 ilde tarama programı yaptıklarını ve özellikle icracı olan müdürlükleri illere göndererek onlardan rapor aldıklarını vurgulayan Bakan Çelik, "Her biri, kendi sorumluluk sahasıyla ilgili oradaki mahalli idarelerle, eğitim idarecileriyle toplantılar yapıyorlar. Bizzat okulları yerinde ziyaret ediyorlar. Bu da bir hastayı Check-Up'tan geçirmek gibi bir şey oluyor" dedi.