Milli Eğitim Bakanı Dinçer Van'da

Gama Holding tarafından Van’ın Gevaş ilçesi Akdamar beldesinde Gama Holding tarafından yaptırılan lisenin açılışına katılan...

Gama Holding tarafından Van’ın Gevaş ilçesi Akdamar beldesinde Gama Holding tarafından yaptırılan lisenin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Karnenizde zayıflarınız olabilir, karnesinde kırık notu olabilir; ama bunların hiç birinin önemi yoktur. Önemli olan sizsiniz” dedi.

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardında Gama Holding tarafından Akdamar İlköğretim Okulu’nun 60 dönümlük arazisi üzerinde kurulan 13 derslikli Akdamar Gama Lisesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Lise öğrencileri, okullarının olmayışından dolayı eğitimlerini Akdamar İlköğretim Okulu’ndaki ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte sürdürüyorlardı.

Reklam
Reklam

İlçedeki eğitime büyük bir rahatlık sağlayacak olan okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftci ve Mustafa Bilici ile Gama Holding’in Onursal Başkanı Erol Üçer, Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü, Gevaş Belediye Başkanı Nazmı Sezer, Akdamar Belde Belediye Başkanı Ferdi Şeker ve Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve çok sayıda belde halkı katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Gama Holding Onursal Başkanı Erol Üçer, Türkiye’nin bulunduğu coğrafik yapısından dolayı zaman zaman böyle acıların yaşandığını belirtti. Erzincan ve Varto depremlerini örnek gösteren Üçer, ancak Türkiye’nin böylesi felaketlerde tek vücut olduğunu çok rahat bir şekilde gösterebildiğini ifade etti. Üçer, bir de okul inşaatını yaptıkları sırada bölgeye yaptığı ziyaretlerde okul öğretmenlerin lojman sıkıntısı çektiklerine gördüğünü ve onlara lojman yapacağını müjdesini verdi. Üçer, “Öğretmenlerimize yapacağımız lojmanın maliyeti okulun maliyetinden az olmayacak” dedi.

Reklam
Reklam

"HAYIRSEVER İŞADAMLARIMIZIN BÜYÜK KATKILARINI GÖRDÜK"

Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın da birer konuşma yaptığı açılış töreninde son olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van ve Erciş depremlerinin içlerinde çok derin bir yaralar bıraktığını ifade etti. Bakan Dinçer, “Fiziki olarak ilk depremden sonra büyük bir çöküntü yaşamıştık. İkinci depremden sonra ise psikolojik olarak büyük bir sorunla karşı karşıya kaldık. Bu psikolojiyi atlamamıza destek olan en büyük nedenlerden biri bu hayırsever işadamlarımızın katkılarıydı” dedi.

"DEPREMDEN YIKILAN OKULLARIN FAZLASINI İŞADAMLARIMIZ BİZE HEDİYE EDİYOR"

Van depreminde yıkılan okullardan çok fazlasını hayırsever işadamlarının kendilerine hediye ettiğini de belirten Bakan Dinçer, depremde yaklaşık 15 okulun kullanılamaz hale geldiğini ancak hayırseverlerin yaptırdığı okullardaki derslik sayısının 2 bin civarına olduğunu ifade etti. Bakan Dinçer, “Gerçekten bizim bu depremde ayakta kalmamızı sağlayan bu dayanışma ve yardımlaşma ruhudur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Depremde toplumun ayakta kalmasını sağlayan yegane gücün öğretmenler olduğunun da altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin ciddi anlamda bir teşekkürü hak ettiğini söyledi. Bazı öğretmenlerin depremde ciddi zararlar görmesine rağmen, Van ve Erciş’te kalarak sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmalarda görev aldığının altını çizen Bakan Dinçer, “Birçok öğretmenimizi kaybettik. Ancak buna rağmen öğretmenlerimiz acılarını yüreğine gömerek vatandaşların acılarını dindirmeye çalıştılar” şeklinde konuştu.

Öğrencilere de seslenen Milli Eğitim bakanı Dinçer, öğrencilerin her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karne siz değilsiniz. Çocuklar sizin her biri özel bir insansınız. Kendinize has kabiliyet ve yetenekleriniz var. Çeşitli nedenlerle kendi potansiyelini yansıtamamış olabilirsiniz. Zayıflarınız olabilir, karnesinde kırık notu olabilir. Ama bunların hiç birinin önemi yoktur. Önemli olan sizsiniz”

Bakan Dinçer, daha sonra öğrencilere karnelerini dağıttı. Bakan Dinçer, programının ardından Ferit Melen Havaalanı'na geçerek, özel bir uçakla Ankara'ya döndü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz