Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer:

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Tüm orta öğretim alanında yüzde 100 okullaşmaya ulaşma süremiz 4...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Tüm orta öğretim alanında yüzde 100 okullaşmaya ulaşma süremiz 4 yılı kapsayacak' dedi.

İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, yeniden yapımı tamamlanan 22 okulun açılışı törenle yapıldı. Sultanbeyli Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde yapılan törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Bir ilin yöneticilerinin eğitime önem vermesi o ilin eğitim sorununu ortadan kaldıracaktır. İstanbul'da eğitimin niteliğini artıracak pek çok tedbiri almaya başladık' diye konuştu. Derslik eksikliği yüzünden sınıfların kalabalık olduğunu belirten Dinçer, 'Geçen hafta TBMM'de yasasını çıkardığımız '4+ 4 +4' diye bildiğimiz düzenlemeyle de yine derslik sayısının yetip yetmeyeceğine ilişkin tartışma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim sisteminde yeni sorunlar çıkarmaksızın bu kanunun öngördüğü değişikliklere uyum sağlayacak potansiyele sahibiz. Bu açıdan halkımız rahat olmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapasitesine ve potansiyeline güvenmeli' şeklinde konuştu. Dinçer, okul öncesi eğitimde derslik ihtiyacının olmayacağını, orta öğretimde derslik sıkıntısının halen olduğunu ve eğitimin 12 yıla çıkmasıyla derslik ihtiyacının artacağını belirtti.

Eğitimdeki fiziki altyapının tamamlanması için yeni yöntemleri uygulamaya başlayacaklarını anlatan Dinçer, okul kiralama ve kamu özel ortaklığı yöntemleriyle okul ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren ilköğretimden orta öğretime geçişte, yüzde 100 okullaşmanın sağlanacağını belirten Dinçer, "Tüm orta öğretim alanında yüzde 100 okullaşmaya ulaşma süremiz 4 yılı kapsayacak' dedi.

Reklam
Reklam

'Okullar Hayat Olsun' projesinden de bahseden Dinçer, okulların mahalle sakinlerine açılacağını ifade etti. Dinçer, "Okul bahçeleri yeşil alan olarak düzenlenecek. Okul bahçelerinin çevresi yüksek duvarlarla çevrilecek. Eğer biz el ele verirsek aşamayacağımız hiçbir sorunumuz yok. Türkiye'deki çocuklarımızın küresel düzeyde rekabet edebilir bilgi ve yeteneklere sahip olmasını istiyorsak, bu ülkedeki çocuklarımızın bir tarih bilincine, toplum sorumluluğuna ve şuuruna, temel değerlerimize sahip çıkmaya dair bir eğitime sahip olmasını istiyorsak, el ele vereceğiz ve ülkemizi geleceğe taşıyacağız' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: