Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Erciş’te Okul Açıp, Depremzede Öğrencilere Karne Dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Van’ın Erciş ilçesinde hayırsever Nezehat Çeçen adına yaptırılan prefabrik ilköğretim...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Van’ın Erciş ilçesinde hayırsever Nezehat Çeçen adına yaptırılan prefabrik ilköğretim okulunun açılışını yaptıktan sonra öğrencilere karneleri ile birlikte hediyeler dağıttı. Bakan Dinçer, öğrenci, öğretmen ve velilere de mesajlar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra Latifiye Mahallesi’nde Hayırsever Nezehat Çeçen adına yaptırılan prefabrik ilköğretim okulunun resmi açılışını gerçekleştiren Bakan Dinçer, Erciş’te 2 bin yeni derslik yaptıklarının da belirtti. Dinçer, Ağustos ayında 40 bin yeni öğretmen kadrosunun açılacağı müjdesini de yineledi. Konuşmasında, öğrenci öğretmen ve velilere de seslenerek karnelerin bir sonuç değil başlangıç olması gerektiğini vurgulayan, karnelerin başarılı ya da başarısız dersler konusunda öğrencilere yol gösteren pusulalar olduğunu kaydeden Dinçer, "Eğer zayıf notlar varsa üzülmemeliyiz. Zayıfları, kendimizi geliştirecek alanları gösteren unsurlar olarak görmeliyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Dinçer, velilerden düşük notlar nedeni ile çocuklarını suçlamamasını eğer öğrenci zayıf not almışsa bu notun aslında öğrenci velisinin notu olduğunu söyledi. Karnelerin aynı zamanda öğretmenlerin çabalarını da gösterdiğini dile getiren Dinçer, "Öğretmenlerin hangi alanlarda daha çok yoğunluk göstereceğini, hangi alanlarda daha çok çaba göstereceğinin belgeleri" şeklinde konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün konuşmaların ardından, okulun açılış kurdelesi protokol üyeleri ile birlikte kesildi. Bakan Dinçer daha sonra okula bağışlanan 8 bin adet kitap ile oluşturulan okul kütüphanesini de hizmete açtıktan sonra öğrencilere karne ve hediyelerini verdi. Öğretmenler ile birlikte çay da içen Bakan Dinçer daha sonra Erciş 3. İnci Kefali Balık Göçü Kültür-Sanat Festivaline katılmak üzere Balık Bendi alanına geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: