Milli Eğitim Bakanlığı önünde Öğretmenler Günü protestosu

Başkent’te Eğitim Bir-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı...

Başkent’te Eğitim Bir-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi yaptı.
Bakanlık önüne gelen Eğitim Bir-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, çeşitli sloganlar attı. Grup adına konuşan Eğitim Bir-Sen Ankara Şube Başkanı Mustafa Kır, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenleri andı. Bakanlığın, öğretmenlere ve yöneticilerine sert üslup kullandığını öne süren Kır, “Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim öğretimini geliştirmek ve eğitimcilerin sorunlarını çözmekle yükümlü bir bakanlık olmaktan ziyade, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi azarlama bakanlığına dönüştüğü yönündeki kanaat giderek hızla güçlenmektedir.” dedi.
“Eğitimciler sosyal açıdan moralsiz, ekonomik açıdan yetersizdir” diyen Kır, eğitimcilerin bakanlıktan azar değil moral istediğini söyledi.
Kır, “Öğretmenler incinen onurlarının tamirini, çalınan itibarlarının iadesini istiyor. Ek ödeme haklarının alınmasını ve ek ödemelerin emekliliklerine yansıtılmasını istiyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"ÖĞRETMENLERİN ÖNEMLİ BİR KISMI EKONOMİK KOŞULLARA AYAK UYDURAMIYOR"
Eğitim Bir-Sen üyelerini eyleminin ardından bakanlık önüne Eğitim-İş üyesi başka bir grup geldi. Bakanlık önünde çeşitli sloganlar atan eylemciler adına açıklamayı Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yaptı.
Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra çocukların daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortam oluşturulmasını istediklerini belirten Demir, öğretmenlerin önemli bir kısmının ekonomik koşullara ayak uyduramadığını savundu.
Bütçeden MEB’e ayrılacak daha fazla payın ne eğitimdeki alt yapı sorununu çözmeye ne de eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak oranda olmadığını ifade eden Demir, “Eğitimin, ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılmasını, her aşamada parasız olmasını, öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını” istedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle polis ekipleri bakanlık etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis kontrolünde gerçekleşen iki eylem yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz