Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde 4+4+4 Protestosu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde çocuklarıyla birlikte eylem yapan Halkevleri üyeleri kademeli eğitim sistemini...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde çocuklarıyla birlikte eylem yapan Halkevleri üyeleri kademeli eğitim sistemini protesto etti.

Halkevi üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, Çağaloğlu’ndaki İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Veliler ve okul çağına gelmiş çocukların da katıldıkları eylemde renkli görüntüler oluştu. ‘Çocuk işçi olmayacağız’, ‘Çocuk gelin olmayacağız’ yazılı dövizler taşıyan minikler, anne ve babalarının attıkları sloganları da tekrar etti.

Velilerden Eylem Doğan, anne ve babalar olarak 4+4+4 eğitim sistemine karşı olduklarını belirterek, “Çünkü biz çocuklarımızın geleceğini karartmak istemiyoruz. Bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız. Herkese sesleniyorum; anne ve babalar sizler de çocuklarınızın geleceğini düşünün. Onlara hep birlikte aydınlık bir gelecek sunalım” dedi.

Reklam
Reklam

Öğretmen Volkan Aktepe ise okula başlayan çocuklarda ilk aylarda birçok problem yaşandığını ifade ederek, “Bu çocuklar yabancı oldukları bir ortama giriyorlar. İlk defa bir kalabalığa giriyorlar ve anne babalarını ilk defa bırakıyorlar. Şimdi bir yıl daha erken okula başlanabileceği söyleniyor. Bu çocukların algılama düzeyleri ve dikkat seviyeleri şu an uygulanan eğitim ve öğretim faaliyetleri için uygun olamaz. Aralarında yaş farkı olan çocuklar aynı sınıfta eğitim görecekler. 84 aylık ile 60 aylık çocuklar arasında çok büyük gelişim farkı vardır. Bizden bu kadar farklı algılama seviyesine sahip çocuklarla eğitim öğretim ortamı kurmamız isteniyor. Bu mümkün değil” diye konuştu.

Çocuğunu bu yıl okula göndermeyeceğini belirten bir veli de, “Çocuklarımızın yemeğe, uyku ve tuvalet problemi var. Ellerinde oyuncakla geziyorlar. Daha küçücük çocukları okula gönderecekler, çok saçma” dedi.

Annesiyle birlikte eyleme katılan 5 yaşındaki Nehir Yeşilırmak da okula gitmek istemediğini ifade ederek, “Çünkü ben daha küçüğüm. Okulda tuvalete gidemem. Ama kreşe gitmeyi düşünüyorum. Annemin beni okula göndermesini istemiyorum” şeklinde konuştu. Nehir’in annesi Kader Yeşilırmak ise çocuğunu okula göndermeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

5 yaşındaki Sıla Tepeli ise, “Okula gitmek istiyorum” dedi. Annesi ise, “Ben göndermeyeceğim. Kendi başına tuvalete bile gidemiyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: