Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Değerlendirme Toplantısı

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, “Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile yıkılan bin 15...

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, “Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile yıkılan bin 15 dersliğimizin yerine şu an eğitime yetiştirilen ve yapımı devam etmekte olan toplam 2 bin 560 derslik yaptık ve yapıyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, yardımcıları, milli eğitim şube müdürleri ve kurum çalışanları katıldı. Geçen yıl yapılan çalışmaları değerlendiren Müdür Sayılır, “Valiliğimiz işbirliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başladık. Bu çalışmalar kapsamında eğitim camiası olarak çadır dağıtımı, temel ihtiyaçların dağıtımında görev aldıktan sonra insanlarımızın yaşam alanları olarak oluşturulan çadır ve konteynır kentlerde eğitimci arkadaşlarımız görev aldı. Öğrencilerimizden ilköğretim, ortaöğretim son sınıf öğrencilerimizi başka illerdeki pansiyonlu okullara yerleştirdik. Valiliğimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde üç bin öğrencimizi dershaneye gönderdik. İlimizde kalan öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması için eğitim süresini haftada altı güne ve her gün bir saat fazla ders işleyerek 180 iş gününde diğer illerimizle birlikte tamamladık. Okulları yıkılan veya ağır hasar gören öğrencilerimizi devletimizin imkânları ile başka okullarımıza taşıdık. Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile yıkılan bin 15 dersliğimizin yerine şu an eğitime yetiştirilen ve yapımı devam etmekte olan toplam 2 bin 560 derslik yaptık ve yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Güçlendirmeleri yapılan okullar konusuna da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, “Güçlendirmelerini yaptığımız okullar, 2007 Deprem Yönetmelik kriterlerine göre yetersiz olduğu için güçlendirilmektedir. Şu an okulları dışında eğitim gören öğrencilerimizi yine geçen sene olduğu gibi devletimizin imkânları ile taşımalarını yapıyoruz. Bu süreçte her konuda bize destek olan valiliğimize ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, yaptığı konuşmanın ardından katılımcılarla bayramlaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: