Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Basın İle Kahvaltı ’da Bir Araya Geldi

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde genelindeki basın mensupları ile yılsonu değerlendirme toplantısında bir...

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde genelindeki basın mensupları ile yılsonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenevinde gerçekleştirilen basın toplantısına Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcıları İsmail Karacan, Mehmet Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi ve Niğde genelinde çalışan basın mensupları katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci öğretmenevinde gerçekleştirilen basın toplantısında yıl boyu yapılan çalışmalar ile ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Reklam
Reklam

Eğitimin her alanını değerlendirdiklerini ve Niğde olarak markalaşma yoluna gittiklerini belirten Ekinci, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Niğde’yi eğitimde ve her alanda en üst sıralara taşımak için bütün mesai arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda basın mensubu arkadaşlarımız ile bir yıl boyunca yaptığımız çalışmaları paylaşmak istedik. İstiyoruz ki bu bir alışkanlık haline gelsin ve her dönemde bunu gerçekleştirebilelim. Eğitim anlamında Niğde’de hem fiziksel hem de diğer alanlarda birçok yenilik ve olumlu gelişmeler elde edildi.” Dedi.

Okulların fiziksel manada geliştiğini belirten Ekinci, “Okullarımıza şu ana kadar 19 milyon liralık ciddi bir yatırım yapıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde planlanan ve yapımı devam eden 16 okulumuz mevcuttur. Bunun yanında büyük ve küçük onarımlar ile toplamda 30 milyon liralık büyük bir yatırım söz konusu. Biz göreve geldiğimizde İl Özel İdaresi bünyesinde müdürlüğümüze tahsis edilmiş ama kullanılamayan 5 milyon liralık bir para vardı. Bir şekilde unutulmuş olan bu parayı okullarımızda değerlendirdik ve değerlendirmeye de devam edeceğiz.” diyerek konuştu.

Reklam
Reklam

Sınavlardaki başarıya değinen Ekinci, “İlimizde son bir yılda sınavlarda elde edilen başarıda müthiş bir hızlanma ve ivme söz konusudur. SBS sınavlarında önceki yıllarda başarımız ilk otuzlarda yer alırken geçtiğimiz bir yıl içerisinde başlatılan çalışmalar ile puan ortalamasında 30 puan birden yükselmiş ve ilk 15 içerisinde yer almaktadır. Yine aynı şekilde üniversiteye giriş sınavlarında 24.’cü sıradan oniki sıra birden yükselerek ilk on ikiye girmiştir. Bunlar küçümsenecek bir sonuç ve rakam değildir. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu büyük bir ekip işi ve başarıdır. Bunların yanında hiçbir yerde uygulanmayan projelerimiz ile il genelinde birbirini hiç tanımayan okullarımız birbirleri ile kaynaştı ve iyi örneklerini birlikte paylaştılar. Biz mesai kavramı gözetmeksizin arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Akşamlarımızda öğrencilerimizi ve yurtlarımızı mümkün olduğunca ziyaret etmeye çalıştık.

Ziyaretlere önem verdiklerini belirten Ekinci, “Yıl boyunca okullarımızı ve öğrencilerimizi ziyaret etmeye özen gösterdik. Biz makamında oturup imza atarak idarecilik yapmak istemiyoruz. Kurumumuzda herkes arkadaş bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İlimiz genelinde bulunan 390 eğitim kurumumuzun birçoğunu birebir ziyaret etmeye çalıştım. Ayrıca arkadaşlarımız okul ziyaretleri yapmaktadır. Okullarımız eğitim alanında olduğu gibi sportif ve etkinliklerde de dereceye girmişlerdir. Yine aynı zamanda okullarımızda kurulan Şairler ve Yazarlar Kulübü ile öğrencilerimiz de yazma merakı uyandı. Bunun sonucunda da kitap çıkartan ve çıkartacak olan öğrencilerimiz var. Olimpiyatlarda her alanda derece yapan okul, kurum ve öğrencilerimiz mevcuttur. Bu şekilde okullarımızın sevinçlerini hüzünlerini hep beraber yaşamaya gayret gösterdik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ayrıca kız çocukları ile ilgili bir çalışma da yürüttüklerini söyleyen Ekinci, “İlimiz genelinde kız çocuklarımız ile ilgili bir çalışmayı da yürüttük. İlimiz genelinde 296 kız öğrencimizi yurtlara aldık. Aynı şekilde çocuk gelinler ile ilgili bir çalışmamız oldu. İlimiz geneli rehber öğretmenlerimiz ile birlikte 717 kız çocuğumuz ile birebir görüşmeler yapıldı. Bunun ile ilgili gerekli yerlere proje başvuruları da gerçekleştirildi. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl bu konularda bir çok eksikliği gidereceğiz. “dedi.

Karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde geçen programda basın mensupları da Niğde’ye bu zamana kadar bu şekilde radikal bir müdürün gelmediğini, Niğde’yi bir Niğdeliden daha çok sevdiğini ve bu duruştan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: