Milli Eğitim Üniversite İşbirliği

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi ile...

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi ile “Etkili Rehberlik” projesi uygulaması protokolü imzaladıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümünün ortak organize ettiği Proje 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. Döneminde 23 temel eğitim uygulanacağını belirterek, “Müdürlüğümüz ile 7 Aralık Üniversitesi arasında 13 Mart 2013 tarihinde karşılıklı olarak imzalanan protokolle “Etkili Rehberlik” projesi uygulamaya başlamıştır. Projeyle ortaokuldaki (5,6,7,8. Sınıf) öğrencilerimize ‘bire bir’ rehberlik uygulaması planlanmaktadır. 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi’ndeki tüm programlarda ‘THU 300 Topluma Hizmet Uygulamaları’ adlı 3 kredilik bir ders verilmektedir"dedi.

Reklam
Reklam

Bu dersin, toplumsal sorunlara duyarlı olmayı ve çözüm arayışlarına katkıda bulunmayı konu edindiğini ifade eden Aslan, "Bilindiği üzere ortaokuldaki sınıflarda öğrencilerin başarı seviyeleri arasında farklılığın olması hem öğretmen hem de öğrenciler için önemli bir sorundur. Öncelikle, sınıftaki ders anlatımı genel bir ortalamaya göre olduğundan ve çocukların seviyeleri aynı olmadığından, bazı öğrencilerin derslerden geri kaldıkları bilinmektedir. Bunun yanı sıra her çocuk birebir ilgi ve rehberliğe ihtiyaç duyar, oysa bazı ailelerde bu desteğin yeterince değildir. Bu durum çocukların başarısız olmalarına ve okulu erken bırakmalarına neden olabilir. Bu durumda öğrencilerin birebir rehberliğe ve ders anlatımına ihtiyacı kaçınılmaz olmaktadır. Bu amaçla belirlediğimiz her bir üniversite öğrencisinin ortaokul çağındaki iki çocuğa birebir “ders” ve “gönüllü rehberlik” yapması önem taşımaktadır. ‘Etkin Rehberlik’ adlı bu çalışmanın amacı çocukların motivasyonuna ve eğitim kalitesinin arttırılması çabalarına bir katkı ve topluma hizmettir. Bu etkinlikle birlikte dezavantajlı çocukların olumlu rol modelleriyle zaman geçirmeleri, toplumsal kaynaşma ve boş zamanlarının daha etkili bir şekilde değerlendirilmesi amaçlanmaktadır"dedi.

Reklam
Reklam

Aslna, "Ayrıca, bu çalışmanın yarının öğretmenleri olacak üniversiteli gençlerin mesleklerini daha iyi yapmaları ve dezavantajlı çocukları yakından tanımaları açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede yapılan protokolle Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi öğrencileri bir dönem boyunca belirlenen 23 okulumuzda okul yöneticilerimizin de desteğiyle belirlenen 2’şer dezavantajlı öğrencimize bire bir “Etkin Rehberlik” hizmeti sunacaklardır. Bu çalışmamız Üniversite - Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde ilerleyen yıllarımızda da devam edecektir. Çünkü eğitim bir süreçtir. Süreci ne kadar iyi yönetirseniz o kadar başarılı olursunuz. Süreci de güçlü ekiplerle iyi yönetebilirsiniz. Onun için bu çalışmalarda emeği geçen başta Strateji geliştirme bölümümüz (AR-GE) olmak üzere emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: