Milli Eğitim Vakfı'nın Kuruluşunun 32. Yılı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Milli Eğitim Vakfı'nın kuruluşunun 32. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Milli Eğitim Vakfı'nın kuruluşunun 32. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Altunbaş, mesajında, 19 Şubat 1981 yılında kurulan Milli Eğitim Vakfı'na destek olmanın her Türk vatandaşının ödevi olması gerektiğini belirtti.

Milli eğitimin her ulusun hayat kaynağı olduğunu ifade eden Altunbaş, şunları kaydetti:

"Kötülüklerin anası ise cahilliktir. Eğitim, ekmek ve sudan sonra halkın en zorunlu ihtiyacıdır. Yurdu savunmanın en ucuz yolu eğitimdir. Bir okul açan bir hapishane kapamış olur. Eğitim, hayata hazırlık değil, başlı başına bir hayattır. Bilgili ve akıllı birer vatandaş olarak yetiştirilmemizin yolu okumaktan geçiyor. Anaokulundan üniversiteye kadar her tür eğitimden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Eğitim hizmetleri, diğer hizmetlere göre daha pahalıdır. Halkın ve diğer kuruluşların yardımlarını toplayıp eğitim hizmetlerine aktarmak için Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur. Vakfın amaçları, yurdumuzdaki tüm çocuklar için gerekli eğitim-öğretim hizmetlerine yönelik kaynak oluşturmak, her çeşit eğitim kurumunun yapılmasına ve onarılmasına yardımcı olmak, okulların araç, gereç, kitap gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak, öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki etkinliklerini artırıcı çalışmaları ödüllendirmek, öğrenciler ve öğretmenler arasında yarışmalar düzenleyerek Türk milli eğitimine katkıda bulunmaktır. Vakfa yardım, eğitime yardım anlamına gelir. Hepimiz yarınlarımız için geç kalmamalıyız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: