Milli Eğitimde Video-Konferans Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan ve geçen hafta ilk denemesi yapılan 'video-konferans' sistemine Bursa İl Milli...

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan ve geçen hafta ilk denemesi yapılan 'video-konferans' sistemine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil oldu.

Her ay yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı, ilk kez video-konferans sitemi ile yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın başkanlığında gerçekleştirilen e-konferansa, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte 17 ilçe milli eğitim müdürü katıldı. Video-Konferans sistemini kullanarak ilçe müdürleriyle ilk toplantıyı başarıyla yaptıklarını ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Bakanlığımızca uygulamaya konulan bu sistem sayesinde ilçe müdürlerimiz kendi odalarından toplantıya katıldılar. Zaman zaman sistem üzerinden yapılacak seminer ve konferanslara da tüm idareci ve öğretmenlerimiz bulundukları yerden katılabilecekler. Sistem, zaman ve iş kaybı konusunda tasarruf kazandıracak" dedi.

Reklam
Reklam

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR"

Eğitimde mesai mefhumu bulunmaması gerektiğini belirten Atilla Gülsar, "İçinde bulunduğumuz şu günlerde eğitimin öneminin daha da arttığını görüyoruz. 24 saat esasına göre çalışmalı ve bir dakikamızı bile boşa geçirmemeliyiz. Çünkü, her şeyin eğitime bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" diye konuştu.

Video konferansı sistemi değerlendiren İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "İş gücü kaybı olmadan, herkesin istediği yerden katılabilmesi güzel. Bizler de okul müdürleri ve öğretmenlerle video-konferans sistemi ile toplantı yapabileceğiz. Sistem sayesinde sunum yapılabildiği gibi katılımcılar soru sorabilmekte, görüşlerini sesli ve görüntülü aktarabilmektedir. Teknolojinin bizlere sunduğu imkanlardan sonuna kadar faydalanmak gerekiyor. Önümüzdeki günlerde sınıflarımız Fatih projesi kapsamında akıllı tahtalarla donatılacak. Öğretmenlerimiz derslerinde bunları kullanacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: