Milli Eğittim Bakanlığı, engellilere yönelik okuma yazma kursu başlatıyor

Görme, işitme ve ortopedik engelli bireyler ile yetişkinler için okuma yazma kursları düzenlenecek.<br/> Nevşehir Valiliği...

Görme, işitme ve ortopedik engelli bireyler ile yetişkinler için okuma yazma kursları düzenlenecek.
Nevşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 20 Mayıs 2011 tarih ve 1949 sayılı ilköğretim çağı dışında kalan görme, işitme ve ortopedik engelli bireylerin okuma yazma eğitimi kursları ile ilgili, ilköğretim çağını geçmiş, okuma- yazma bilmeyen veya çok az bilen görme, ortopedik ve işitme engelli bireylerin açık ilköğretim okuluna devam edebilmeleri için kurs düzenlenecek.
Valilik açıklamasında ayrıca görme engelli bireyler için Gaziantep GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Ankara Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, işitme engelliler için Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Denizli Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda; ortopedik engelliler için ise Ankara Altındağ Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu'nda yeterli sayıda başvuru olduğu takdirde 27 Haziran - 19 Ağustos 2011 tarihleri arasında okuma- yazma kursları verilecek.
Kursa katılacak kursiyerlerin ulaşım giderlerinin katılımcılara ait olacağı iaşe ve ibate giderlerinin ise 2011 yılı merkezi yönetim bütçesinden karşılanacağı belirtildi. Kursa müracaatları 20 Haziran 2011 tarihine kadar okullara doğrudan yapılabilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz