Milli Görüş’te “Huzur Partisi” huzursuzluğu

Saadet Partisi’nde Necmettin Erbakan, Numan Kurtulmuş’a karşı olağanüstü kongre hazırlığı yaparken, “Erbakan yeni bir parti kuruyor” haberleri Erbakan cephesinde huzursuzluk yarattı.

Çok sayıda Milli görüşcü arasında, Erbakan’ın Huzur Partisi adı altında yeni bir parti kuracağı iddiaları sıkıntı yarattı.

Saadet Partisi'nin 11 Temmuz’daki olaylı kongresinin ardından partide başlayan tartışma nedeniyle Fatih Erbakan, kızları ve torunları gibi Altınoluk’taki yazlığına gitmeyen Necmettin Erbakan’ın yakın çevresine, “Olağanüstü kongre olana kadar Balgat’tayım” dediği kaydedildi. Erbakan’ın Ramazan ayı içinde olağanüstü kongre toplanması için kulis çalışmalarına devam edeceği, delegelerin Kurtulmuş ekibi tarafından ikna edilmemesi için telefon trafiğini yöneteceği kaydediliyor.

Reklam
Reklam

-YENİ PARTİ YALANLANDI-

Necmettin Erbakan bir yazılı açıklama yaparak, “Erbakan, Huzur Partisi’nin kurulması için talimat verdi” haberlerini yalanlarken, amaçlarının “SP’nin Milli Görüş esaslarından kopmaksızın bu sıkıntılı günlerinden biran önce kurtulmak” olduğunu kaydetti. Erbakan açıklamasında, “Yeni parti kurmuyoruz” demedi ancak, “Milli Görüş olarak 40 yıldır esaslara bağlı kaldıklarını” belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Milli Görüş, Milletimizin inancı, tarihi, kimliği ve şuurudur. Biz tarihimizin altın sayfalarını Milli Görüş ile yazmış bir milletiz. Saadet Partisi de bugün Milli Görüş’ü temsil eden tek partidir. Ve Milli Görüş Türkiye’nin ve insanlığın kurtuluşunun tek çaresidir. Milli Görüş’ü temsil eden Saadet Partisi’nin dışındaki partilerin hepsi temelde birbirleriyle aynıdır. Hepsi işbirlikçi ve taklitçidir. Bizim Milli Görüş olarak en büyük şiarımız ve bizi bütün partilerden üstün kılan özelliğimiz, 40 yıldan beri temel esaslarımıza bağlı olmamızdır. Yüksek İstişare Kurulu olarak gayemiz Saadet Partimizin Milli Görüş’ün temel esaslarından kopmaksızın bu sıkıntılı günlerden biran önce kurtulmasıdır.”

Reklam
Reklam

-DELEGELER HUZURSUZ-

Öte yandan Erbakan’a yakın isimler, yeni parti iddialarını Numan Kurtulmuş cephesinin yaydığı iddialarını öne sürdü. Yeni partinin kurulacağına dair ortaya atılan iddiaların amacının Erbakan cephesinin olağanüstü kongre hazırlığı yaparken, yeni parti kurma iddialarıyla Erbakan tarafından yer alan delegeleri Kurtulmuş’un tarafına çekmek olduğu iddia edildi.

ANKA