Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor

ANKARA (İHA) - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Haziran ayı olağan toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek.

Geçen haftaki MGK toplantısına katılmayan Başbakan Bülent Ecevit, bu hafta da toplantıda bulunmayacak. Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığında saat 13.30'da başlayacak toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak. Avrupa Birliği ile ilişkiler kapsamında idam, anadilde eğitim ve yayın ve Kıbrıs konularının yeniden değerlendirileceği toplantıda Ortodoğu'da yaşanan sıcak gelişmeler de ele alınacak.

Reklam
Reklam

Toplantının özel gündem maddesini ise son günlerde tartışmaların odaklandığı enerji alanındaki sorunlar ve yasadışı göç konusu oluşturuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ile gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in de MGK toplantısına davet edilerek yaşanan sorunlara ilişkin bilgi vermesi bekleniyor. Toplantıda Türkiye'nin enerji politikalarının, hidroelektrik santrallerin son durumunun, gümrük kapılarındaki yolsuzlukların ve insan kaçakçılığına ilişkin alınacak önlemlerin gündeme geleceği öğrenildi.