Milli Güvenlik Kurulu Kararları

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtilerek...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtilerek öne çıkan başlıklarla ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, MGK’nın bugünkü olağan toplantısında ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

MGK’da vatandaşların yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin ele alındığı belirtilen açıklamada, bu eylemlerin vatandaşların huzuru ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, büyük-küçük, kadın-erkek farkı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kasteden terör örgütünün milletin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilerek terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

Suriye’de rejimin, sivil halka yönelik düzenlendiği saldırılar ve bu çerçevede oluşan güvenlik sorunları ele alınmış, ülkemizde sayıları 80 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler üzerinde durulmuştur. Toplantıda ayrıca, Suriye’deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin bertaraf edilmesine matuf güçlü irade teyit edilmiş, Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önem vurgulanarak, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eş güdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: